Zdrave i ukusne kašice za djecu

Svi znamo kako je djeci potrebna uravnotežena prehrana kako bi rasli zdravo i sretno. U današnje vrijeme kad smo preplavljeni svim vrstama kupljenih dječjih kašica, pravo je vrijeme da mlade mame razmisle o tome da djeci češće ponude domaću i zdravu hranu. Kako je ritam života sve brži i brži, a broj obaveza sve veći i veći, dobro je znati da za pripremu ukusnih i zdravih kašica nisu potrebni sati i sati kuhanja.

Mama Karmela nam je poslala odličan recept kako napraviti finu i brzu dječju kašicu. Mogu je papati djeca ili svi oni koji se tako osjećaju.

„Kako smo dohranu uvodili prema tablici koju nam je preporučila naša patronažna, kada je  Petar navršio 12 mjeseci u jelovnik smo htjeli uvesti dojenački muesli.

U DM-u smo kupili Alnatura žitarice – 5 vrsta žitarica (Ekoproizvod). Od sastojaka unutra su sadržane pšenične, ječmene, zobene, ražene i rižine pahuljice.

Sada, u sezoni domaćih breskvi štapnim mikserom izmiksamo oguljenu breskvu čijem tekućem sadržaju dodamo žitarice. Nakon desetak minuta žitarice se razmoče i  gotov je zdrav obrok. Isto znamo napraviti sa jabukama i kruškama, šljivama,…. Bitno da je sočno i voćno!

Kako Petar za sada od mlijeka pije isključivo majčino, ovaj smo obrok pripremali bez mlijeka samo sa različitim voćem. Uvijek se sve pojelo.

Žitarice također mogu biti miksane štapnim mikserom, ponuđene i sa jogurtom.

Ako niste, svakako probajte ponuditi svom djetetu ili mužu……“

Objavljeno u rubrici prirodom protiv bolesti, Zdravlje | Tag članka: , , , , , , , , , , , , , . Označi link.