Prirodni lijek protiv alergija – kozje mlijeko

Kako sam uvijek pazila što i kako kuham djeci, tako sam se uvelike iznenadila kad sam prvi puta primijetila neobične točkice na Ivoninim rukama.Tada je bila stara otprilike 18 mjeseci.  Nadajući se da je nešto prolazno, nismo odmah odlazili pedijatrici.

Kako točkice nisu prestajale, nakon tjedan dana smo ipak otišli po stručno mišljenje. Pedijatrica  nam je propisala neku kremu od koje bi alergija trebala prestati. Kad smo kremu koristili, sve bi bilo ok. Kako se krema smjela koristiti svega 8 dana, a nakon toga napraviti pauza, u toj pauzi točkice bi se odmah pojavile. Uskoro su točkice prekrile cijelo tijelo.

Dugo sam mislila kako je stvar u nečemu što svakodnevno koristimo i cijelo proljeće sam provela izbjegavajući pojedinu hranu ili mijenjajući razne deterdžente za pranje rublja. Sve sam rublje prala s duplim ispiranjem bez ikakvog omekšivača. Također sam iz prehrane izbacila sve što sam smatrala da je nezdravo.

Ispalo je da ništa od toga nije uzrok alergije. U razgovoru s pedijatricom, saznala sam da alergija vjerojatno nije uzrokovana nečim određenim nego je vjerojatno riječ o sklonosti alergijama.

Dugo smo se mučili s alergijama i često hodali pedijatrici. Jednom nam je predložila da kravlje mlijeko zamijenimo kozjim. Rekla je kako ne misli da je Ivona alergična na kravlje mlijeko, ali da bi kozje moglo pročistiti organizam. Upravo to se i dogodilo.

Na našu veliku sreću, točkicu se nestale već nakon nekoliko dana korištenja kozjeg mlijeka. Na žalost, nismo nikako uspjeli pronaći domaće kozje mlijeko. Svi proizvođači koje smo zvali rekli su da nemaju dovoljne količine za prodaju. Povremeno smo uspjeli u Koprivnici doći do domaćeg kozjeg mlijeka, ali većinom smo kupovali Vindijino kozje mlijeko. Cijena je malo veća od kravljeg mlijeka (malo manje od 5 kuna za pola litre), ali definitivno se isplati. Ipak je zdravlje na prvom mjestu.

Nakon par mjeseci smo za vikend zaboravili kupiti kozje mlijeko pa smo taj vikend koristili kravlje. Kako se ništa nije dogodilo, dalje smo počeli koristiti kravlje. No već nakon tjedan dana, alergije su se počele javljati.

Postepeno smo nakon njene treće godine prešli na kravlje mlijeko. Sve je bilo ok i alergije se više nisu javljale.

Kad je Vid pred par mjeseci dobio identične točkice po trbuhu, recept smo već dobro znali. Kozje mlijeko i ovaj se put pokazalo kao učinkovito rješenje protiv alergija.

Ovaj put smo muž i ja odlučili da klincima stalno dajemo kozje mlijeko. Tako s kozjim mlijekom kuhamo i njihov omiljeni gris. Pahuljice i cornflakesi se također jedu s kozjim mlijekom. Ivoni je odlično i uvijek pita da li i ona pije kozje mlijeko. Vid se također ne buni tako da dječju prehranu baziramo na kozjem mlijeku.

Neke stručnije informacije o sastavu i ljekovitosti kozjeg mlijeka možete potražiti na Internetu jer ipak ja ovdje iznosim samo osobno iskustvo. Dovoljno stručna za te informacije ipak nisam. Neke osnovne informacije koje ja znam su da obiluje vitaminima i mineralima – kalcijem, fosforom, kalijem, vitaminom B i proteinima.

Ovo mlijeko smanjuje neugodne alergijske reakcije, želučane tegobe, ekceme… Stručnjaci tvrde da kozje mlijeko sadrži i oligosaharide, a oni  potiču metabolizam.

Na svu sreću, alergije koje su naši klinci imali, njima osobno nisu radile velike probleme. Nikad ih nije ništa svrbjelo i nisu se češkali. Ipak je lakše imati takve alergije nego se još nositi sa dosadnim simptom  kao što je neugodan svrbež.

Budući da su alergije kod djece sve češća pojava, možda bi bilo dobro isprobati neke alternative svim onim kremicama za koje svi znamo da nisu zdrave.

Pružite prirodi šansu da na zdrav način izliječi alergije koje nas i našu djecu sve češće muče. Kako su alergije bolest novog doba, tako je možda povratak prirodi najbolji način da se borimo s njima.

Objavljeno u rubrici prirodom protiv bolesti | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.