Životinjski memo by Karla

Jučer popodne je Karla došla doma iz šetnje s dedom i jako me iznenadila kad je uzela papir i škare u ruke i počela izrađivati svoj vlastiti memo. Ideja joj je bila odlična i vrlo zanimljiva, a realizacija brza. Ja sam gledala televizor, a ona je rezala papire na komadiće i crtala životinje. Neke životinje je molila da joj ja nacrtam. Nevjerojatno je kako čovjek uz dijete može sve jer mama zna nacrtati svaku životinju iako većina baš i ne liči na originalnu životinju, ali to ionako nije bitno. Da moram bilo kome drugome nacrtati neku životinju, sigurno bih se ustručavala.

Memo kartice se slažu u parove tako da pronađemo što koja životinja jede. Karla je štambiljem otisnula konja i njemu namijenila mrkvu kao par, žirafu je spojila s lišćem, slona s kiki rikijem, vjevericu s žirom, ježa s kruškom, crva s jabukom, miša s kukuruzom i medvjeda s medom. Veoma je snalažljiva pa pošto nije znala točno nacrtati med, ispod je napisala slovima riječ med. Nakon izrade, uslijedila je igra. Do onda se već i Krsto probudio i pridružio se igri.

Inače se baš rijetko igramo kupovnim memo karticama jer Karli brzo dosade, ali drago mi je kad pokrene sama takav neki projekt i igra se s tim barem pet minuta. Kupljeni memo izabere najčešće samo zbog nekog omiljenog crtića ili likova iz crtića, a na ovaj način ima višestruku korist i zadovoljstvo što je sama osmislila nešto tako dobro i zanimljivo. Makar bilo samo radi izrade i da se ni jedanput ne odigramo, korist je prisutna.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.