Životinje na kvačicama

Na ovu ideju smo došli gledajući „Ninin kutak“, emisiju koja se svakih nekoliko dana prikazuje u sklopu dječje emisije „Tv vrtić“. Nina je, prema riječima mojih klinaca: „jedna smiješna teta koja uvijek nešto radi.“ Nina nam, uz pomoć svoje malene pomoćnice svaki put pripremi nešto zanimljivo za izraditi.

Izradu uvijek malo prilagodim dobi svoje djece. Tako smo se ovaj put odlučili na životinje na kvačicama kojima ćemo ukrasiti zavjese u dječjoj sobi.

Za izradu nam je bilo potrebno:

  • Papir
  • Karton
  • Ljepilo
  • Pištolj za vruće ljepilo
  • Škarice
  • Kvačice za rublje

Ivona je na šarenim papirima crtala razne životinje koje je potom izrezala. Vid obožava lijepiti sa kistom pa sam mu malo ljepila za papir i karton pretočila u malenu posudicu i dala mu kist. On je Ivonine životinje lijepio na karton. Kad su se osušile, Ivona ih je ponovo izrezala.

Pošto nismo imali dovoljno kvačica za rublje, otišli smo u Offertissimu i kupili ih po stvarno povoljnoj cijeni. Tamo smo kupili i novi pištolj za vruće ljepilo sa dodatnim ulošcima za punjenje. Moram napomenuti kako smo pištolj platili 12,00 kuna, a uloške 7,00 kuna. Stvarno se isplati nekad otići u slične trgovine u nabavku nečega što vam treba za aktivnosti s djecom.

Na poleđinu životinja sam nalijepila, uz pomoć pištolja za vruće ljepilo,  kvačice za rublje. Mislim da bi se lako zalijepile i sa ljepilom za papir i karton „Eurokol“ koje možete pronaći u svakoj boljoj knjižari. Mi ljepilo kupujemo u pakiranju od 1 kg pa ga uvijek malo odlijemo i lijepimo uz pomoć kistova. Zaista je praktično. No kad vam životinje na kvačicama više ne budu zanimljive, lakše ćete kvačice odlijepiti s kartona ako ste koristili vruće ljepilo. Ako ste koristili neko drugo ljepilo mogle bi kasnije biti beskorisne.

Životinjama smo ukrasili zavjese u dječjoj sobi, a par komada smo stavili i u dnevni boravak. Klinci su bili zadovoljni svojim uratkom. A to i je najvažnije, zar ne? Tako su leptiri raznih oblika, bubamare i pauci ušetali u naš dom i dali mu dječji štih.

Baš sam danas razgovarala s mamom Sandrom o knjigama koje djecu uče crtati razne životinje. Po meni je sasvim nepotrebno kupovati djeci takve knjige. Svako od nas ima svoju maštu i svoje viđenje stvari. Samo trebamo smoći hrabrosti i ne biti sputavani da pokažemo što znamo. Objasnite svojoj djeci da svatko crta na svoj način i da je upravo u toj raznolikosti ljepota umjetnosti. Kamo bi došli kad bi svi crtali primjerice mačke na isti način? Ako imate školsku djecu koja do sada nisu otkrila svoje umijeće crtanja, nemojte im vi crtati. Ostavite ih da se malo pomuče i sami otkriju prekrasan svijet mašte koji su možda već davno trebali otkriti.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.