Vijenac od češera

Vijenac kao simbol božića u adventsko vrijeme nezaobilazan je u mnogim domovima. Njime se ukrašavaju ulazna vrata, obiteljski stolovi ili zidovi. Varijacije božićnih vijenaca su razne, no meni su oduvijek bile najdraže ovakve minimalističke od prirodnih materijala. U prirodi zaista možemo pronaći svašta što bi se dalo upotrijebiti u izradi božićnih dekoracija. Češeri, žirevi, orasi, lješnjaci, razno kamenje samo su mali dio priode koji možemo ukomponirati u određenu dekoraciju.

Ovaj vijenac primjeren za viješanje na ulazna vrata ili zid,  napravljen je isključivo od češera ustvari od dijelova koje sam otkidala s cijelog češera. Za ovakvu vrstu dekoracije pogodniji su oni duguljasti češeri s mekanim i tankim ljuskicama.  Takve se ljuskice puno lakše otkidaju.

Za samu izradu koristila sam kolut od stiropora, vruće ljepilo i češer. Za jedan manji vijenac dovoljno je poskidati ljuskice od jednog češera. Nakon što ste ljuskice poskidali, jednostavno ih vrućim ljepilom jenu po jednu lijepite na pripremljeni kolut. Na kraju samo na jedan kraj zavežite ukrasnu traku po želji kojom ćete vijenac objesiti na primjereno mjesto.

Objavljeno u rubrici Božićni ukrasi, Prigodno, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.