Uređenje hodnika

Već cijeli tjedan planiramo urediti, odnosno preurediti ulaz u kuću i tek smo ovaj vikend to uspjeli. Subota i nedjelja nam je bila potrebna da sve napravimo. Odnosno počeli smo u subotu navečer kad su klinci zaspali, jer kraj njih ne možemo i dovršili smo u nedjelju prijepodne. U Jysk-u smo kupili novi ormarić za cipele, boju za zidove smo imali, a od postojeće smo izmiješali drugu boju i novi ulaz je tu.  To je mali ulaz od nekih tri kvadrata za izuti cipele i skinuti jaknu, ali je ulaz u kuću pa mi je važno da je što ljepši i topliji. Vješalicu smo si napravili sami odmah kad smo se uselili, a ormarić za cipele je bio bezvezni priručni dok ne nađemo ono što nam se sviđa. Sad smo ga konačno našli pa nas je to ponukalo da sve preuredimo. Savjetujem vam da kad nešto zgodno vidite i mislite da vam treba, odmah si kupite pogotovo ako je na akciji. Mi nismo odmah uzeli taj ormarić i kad smo došli po njega više nije bio 450 kn već 600 kn. Ili rezervirajte da vam cijena ostane ista. Mi to nismo znali, naravno da nam nisu rekli jer im nije u interesu i sad smo platili punu cijenu.

Zidove smo obojili u žutu koju smo imali original i to dva zida, a od te boje smo miješanjem smeđeg i crnog tonera dobili drugu boju, neku smeđu. Crni toner u slučajevima miješanja boja s ostalim tonerima daje jači intenzitet željenoj boji. Jer da miješate bijelu i smeđu dobili biste svijetlu boju, a onda dodavanjem crnog tonera dobijete jači intenzitet smeđe boje. To smo se uvjerili kad smo u spavaćoj sobi bojili dva zida ljubičastom bojom. Imali smo ljubičati toner koji smo dodavali u bijelu boju i koliko god ga dodavali nikako nismo mogli dobiti boju koju želimo. I onda s crnim tonerom dobijemo upravo onaj intenzitet boje koji smo htjeli. Uglavnom, za tako malo kvadrata treba vam oko litra boje čak i manje. Jedan smeđi toner jupol i pola crnog. Dobro promiješate i možete početi bojati. Treba vam dobar valjak i kist za kuzove, mirna i čvrsta ruka i volja. Nemojte nasjedati na super krečko fore jer nema do dobrog starog valjka. Ono što ne želite da vam se zamaže kad bojate obavezno zaštitite papirnatom pit trekom jer će vam poslije radova teže biti čistiti. Mi smo samo jednom zvali soboslikara da oboji zidove umjesto nas, ali mislim da više nikad nećemo jer nam se to totalno zamjerilo. Ipak ono što radiš sam za sebe i ako nije savršeno, bolje je nego da ti neki majstor napravi pa onda nisi na kraju zadovoljan, a platiš mu. Najčešće tako i ispadne.

Nakon bojanja dolazi namještaj. Malo drugačiji raspored i već dobiješ nešto novo i svježe. Vješalica na drugom mjestu, ormarić za ključeve i novi ormarić za cipele i evo ti novi ulaz. Za vješalicu smo dali izrezati ivericu 90×30, zakantirali sa svih strana i pričvrstili na zid. Naravno sa čvrstim tiplama i šarafima da bude sigurna. Kupili smo različite kukice za vješanje i to je to, jeftino i funkcionalno.

Objavljeno u rubrici Stvaraonica, uređenje doma | Tag članka: , , , , , . Označi link.