Ukrasni borići (božićni ukrasi)

Ako u autu imate stare mirišljave boriće koji su već odavno trebali završiti u kanti za smeće, evo zanimljive ideje što s njima napraviti. Uskoro se bliži Božić pa slobodno počnite pripremati djecu za taj prekrasan blagdan. Nastojte ih ove godine ne voditi po pretrpanim trgovačkim centrima i probajte što više ukrasa napraviti zajedno s njima u toplini vašeg doma. Time će vaša djeca sigurno biti zadovoljnija od zaglušujuće buke u trgovinama, a i vi ćete uštedjeti novac i vrijeme. No ipak je najbitnije od svega što će od svega toga najviše profitirati međusobni odnos vaš i vaše djece. Ti ručno rađeni božićni pokloni prekrasan su dar za bake i djedove te prijatelje. Oni će se sigurno više razveseliti ručno izrađenim poklonima nego onima kupljenima. Upustite se u izradu božićnih ukrasa i vaša mašta će proizvesti još bezbroj odličnih ideja.

Potrebno vam je:

  • stari mirišljavi borići (ako imate samo jedan precrtajte ga na tvrđi karton pa tako napravite više ukrasa ili jednostavno nacrtajte svoj borić)
  • zelena boja (ili neka druga ako želite šarene boriće), primjerice tempera, boja za staklo…
  • srebrni papir u koji je zamotana skoro svaka čokolada
  • vrpca
  • ljepilo

Dajte djeci boriće na kojima ste prethodno na vrhu probušili rupicu. Najbolju i najpravilniju rupu ćete napraviti bušilicom za papir.

Dajte im boju u koju želite da pobojaju boriće te kistiće za bojenje. Zaštitite djecu starim pregačama ili košuljama te stavite na stol stari stolnjak.

Kad djeca pobojaju boriće ostavite ih da se osuše. Ako je karton malo tanji, borići će se sigurno od boje malo savinuti, ali možete ih samo ostaviti u debljoj knjizi da se izravnaju preko noći.

Srebrni papir od čokolade trgajte na male komadiće te zajedno s djecom od njih radite male kuglice. Kuglice zatim nalijepite na borić te u rupicu na vrhu stavite malu vrpcu kako bi se mogli objesiti. Možda je za ljepljenje kuglica na bor najbolje ljepilo tipa magnetin jer možete ostavljati točkice na boriću pa onda na ljepljive točkice stavljati kuglice od srebrnog papira. Na taj način u izradi mogu sudjelovati i mlađa djeca. Vi ljepilom ostavljajte točkice na boriću, a oni neka na te točkice od ljepila stavljaju kuglice od srebrne folije.

Objavljeno u rubrici Božićni ukrasi, dječja stvaraonica, Prigodno, Stvaraonica | Tag članka: , , . Označi link.