Ukrašavanje cd – ova

Sigurno se i u vašem domu već nađe pokoji oštećeni cd sa kojim ne znate kamo bi. Nemojte ih bacati u smeće jer od njih možete napraviti razne lijepe ukrase za djecu. Uz njihovu pomoć, naravno. Kako sam ja počela u zadnje vrijeme raditi decoupage (o kojima možete više pročitati u postovima mame Jelene) i klinci su se počeli zanimati za ovu tehniku. Ivona bi uporno htjela sa mnom ukrašavati staklene tanjure, ali kako znam da je to prilično teško, odlučila sam napraviti nešto što bi njoj moglo biti zanimljivo, a i lakše.

Sakupila sam stare cd – ove i dala im malo svojih akrilnih boja. Kad su ih pobojali ostavili smo ih da se osuše do slijedećeg dana. Drugi dan sam sa neke stare ukrasne vrećice koja je bila potrgana skinula gornji sloj i izrezala likove (medu Pooha, Tigra, Praščića i Sivka). Dala sam im malo svojeg ljepila za salvetnu tehniku i nalijepili su likove na cd – ove. Neke je Ivona ukrasila zvjezdicama i svojim dječjim naljepnicama. Ako nemate ljepilo za salvetnu tehniku možete upotrijebiti i neko drugo ljepilo. Cd – ovi su ispali odlično i još samo čekamo da smislimo kamo ćemo ih objesiti.

Uz pregršt dobre zabave dobit ćete lijepe ukrasne predmete na koje će vaša djeca sigurno biti ponosna jer su ih sama izradila. A pritom ćete im pokazati kako predmete koji više nisu u upotrebi možete iskoristiti na najbolji mogući način.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , . Označi link.