Trnoružica – lutkarska predstava

Od svih princeza Trnoružica, Pepeljuga i Snjeguljica su na vrhu najomiljenijih likova iz bajki mojoj djevojčici Karli. Te knjige su najčitanije u našem domu pogotovo prije spavanja i nikad nam ne dosade. I danas smo čitali Trnoružicu, a prošli tjedan nam je glavna bila Snjeguljica. Osim čitanja ponekad priredimo i lutkarsku predstavu. Prošle godine na Karlin smo rođendan izradili njene omiljene likove iz Trnoružice i Snjeguljice, a danas prije spavanja su se tata, Krsto i Karla na Karlinu inicijativu i igrali njima. Moram priznati da ih ne koristimo često jer se meni i suprugu baš ne igra, a Karla se ne može sama, ali eto danas je ipak pridobila dvoje igrača. Baš su se lijepo družili njih troje.

Ove lutke na štapiću izradili smo suprug i ja uz malo truda i Karlinog poticaja. Uglavnom vam je potrebno nekoliko komada kartona, papir, paus papir ili indigo, ljepilo, drvene bojice, vruće ljepilo i drveni štapići. Sličice likova smo precrtali pomoću paus papira, zatim ih kopirali na obični bijeli papir i zalijepili na karton da budu čvrsti. Gotove “lutke” smo zalijepili vrućim ljepilom na drvene štapiće. Neke smo uzeli od orhideja, a ostale od ražnjića.

Priča je svaki put drugačija no to i nije važno. Kad bismo se mi odrasi igrali, priča bi vjerojatno išla po Disneyevoj slikovnici jer nam mašta spava, ali djeca naravno svaki put imaju drugu priču. Danas je Trnoružica išla u trgovinu i kupovala svašta nešto i naravno poljubac princa koji nikad ne izostaje.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , , . Označi link.