Kasica prasica za štednju

Svi pričaju o toj recesiji pa mi se čini kao idealno vrijeme da podijelim s vama svoje iskustvo izrade kasice prasice. Pitate se valjda, ako nema novaca, što štedjeti. Prije kupovine,  pet puta promislite, treba li vam to što kupujete. Kad dođete do zaključka da ne trebate, radije novac koji ste htjeli potrošiti, stavite u kasicu prasicu. Koliko puta ste išli u trgovinu, jer ste na promidžbenom letku vidjeli neku akciju, i onda kupili još barem pet stvari koje nisu bile na popisu, a ni po akcijskoj cijeni?!

Nemojte ni slučajno stavljati novac u banku, jer vam onu sitnu pozitivnu kamatu popapa njihovo održavanje vašeg računa. Jednom sam “pohranila” 3000 kn u Raiffeisen banku i nakon mjesec dana podigla 2980 kn. Poludjela sam na tipa na šalteru, a on je samo slijegao ramenima. Od onda je kasica za mene rješenje. Bolje skupljati godinu dana pa se na kraju  ugodno iznenaditi, nego dati banci da zarađuje na vašim novcima i to vam naplati.

Za izradu ove kasice prasice potrebno vam je:

  • balon
  • novinski papir
  • čepovi od plastičnih boca
  • ljepilo za drvo (drvofiks)
  • voda
  • kist
  • tempera ili akrilna boja

Veličinu kasice odredite veličinom balona. Ljepilo prorijedite vodom da bude  malo gušće nego smjesa za palačinke. Novinski papir narežite ili natrgajte na komade.

Papir mažite ljepilom i lijepite po balonu dok ga cijelog ne obućete. Prvo papirom pričvrstite noge i njušku tako da oko čepa lijepite papir.

Dobro je da balon oblijepite s nekoliko slojeva papira da bude čvršća kad se posuši.

Nakon nekoliko dana sušenja, obojite vašu kasicu po želji, nacrtajte joj oči i usta i skalperom izrežite rupu za ubacivanje novčića.

Mi smo ih već napravili nekoliko, pa smo posljednjoj napravili i uši od umjetne kože i pričvrstili ih vrućom plastikom iz pištolja. izgleda fenomenalno.

Ovakva kasica prasica može poslužiti i kao rođendanski poklon ili poklon za useljenje jer svi znamo koliko još kredita treba plaćati kad se uselimo u novu kuću ili stan.

Objavljeno u rubrici rukotvorine, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.