Spavaća soba-kutak za dijete

Kod nas pada kiša i baš je zahladilo. Idealno bi bilo kad bi se čovjek mogao zavući u krevet, ugrijati se i spavati. Ovo vrijeme mami nas na san.  Naravno da dijete nikad neće ići spavati kad se mami spava i da je to njima kao da ih kažnjavaš. Koje spavanje!? Da bi Karla išla bez problema u krevetić na spavanje, uredila sam joj kutak baš kao za prave princeze. Čak smo i zidove u spavaćoj sobi obojali u ljubičasto i zeleno. Na strop smo zalijepili zvijezde i mjesec koji svjetle u mraku da bi klinci dobili dojam noćnog zvjezdanog neba.

Sada svake večeri Karla jedva čeka leći u svoj krevetić. Kraj krevetića ima svoj pano na koji stavlja postere iz časopisa Princeze i Moj mali pony, ali i svoje crteže ili crteže koje dobije od prijatelja za uspomenu. Nađe se tu i pokoja fotografija, a iznad glave je čuvaju dobri anđeli koji joj čuvaj san. Naravno, tu je i ritual čitanja slikovnice prije spavanja koji je već postao tradicija od prve godine Karlina života i doista se nadam da će to trajati još dugo.

Pano sam izradila od velikog starog okvira u kojem je bila neka reprodukcija. Iza sam zalijepila veliki karton radi čvrstoće, a s gornje strane šarene kolaž papire na koje Karla patafixom ili sejlotepom lijepi uspomene, kako ih ona voli nazivati. Kad je to bilo gotovo, Karla je bila oduševljena, a i Krsti se sviđa proučavati čega sve ima na panou.

Objavljeno u rubrici Stvaraonica, uređenje doma | Tag članka: , , , , , . Označi link.