Šarene slike sa školjkama

Ovakve slike od školjaka smo radili već nekoliko puta. Obično je to prije ljeta jer su onda djeca puna pitanja o moru, a i ja im često čitam i pričam o moru kako bi ih pripremila za sve što ih tamo čeka. Ovoga puta sam imala stari rokovnik pa sam  izrezala vanjske kožne stranice. Na sredinu tih smeđih stranica sam ljepilom zalijepila tvrđi karton na koji su djeca lijepila školjke. Lijepili smo ih ljepilom Eurokol pomoću kistova. Vjerujem da bi se moglo zalijepiti i pomoću drugih ljepila. Znači sve što vam treba su školjke raznih veličina, boja i oblika te nešto na što ćete ih lijepiti.

Ako se pak odlučite na bojanje, najbolje su tempere. Slike su sasvim lijepe i ne treba ih obavezno bojati ako ne želite no mi smo ovaj put odlučili napraviti šarene slike.

Zato smo školjke bojali šarenim temperama, a papir oko školjaka plavom bojom kako bi dobili dojam mora. Djeca su bila zadovoljna ovom aktivnošću. Sutra idemo baki na rođendan pa vjerujem kako ćemo jedan od radova pokloniti našoj dragoj baki. Vjerujem da će se ovom poklonu iskreno razveseliti baš kao što se i inače iskreno obraduje dječjim radovima. Poklon od srca napravljen vlastitim rukama je uvijek najljepši poklon koji osoba može dobiti. Time pokazujemo koliko nam ta osoba znači, a ne količinom novca koji smo potrošili na kupljeni poklon.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.