Šarene edukativne umetaljke

Ako kupujete voćne jogurte u pakiranju od 4 komada, evo zanimljivog načina kako možete iskoristiti ambalažu u koji su jogurti pakirani. Mi nemamo običaj kupovati voćne jogurte već više volim djeci kod kuće miksati svježe voće s jogurtom. No od bake smo dobili na poklon Dukatino voćne jogurte i bila je šteta ne iskoristiti tako praktičnu  i iskoristivu ambalažu. Čašice su u ovim voćnim jogurtima pakirane u papir koji ima predviđene rupice za čaše pa mi je na pamet pala odlična ideja.

Oprala sam čašice od voćnih jogurta i na njih nalijepila šareni kolaž papir. Lijepila sam uz pomoć vrućeg ljepila i na kolaž papir koji sam izrezala u krug napisala jednostavne zadatke (4 – 1, 2 + 3 i slično). Iz kolaža sam izrezala identične krugove u istim bojama i na njih napisala rješenja zadataka. Te sam krugove ljepilom za papir nalijepila u rupice u kojima su bile čaše za jogurt. To sam ostavila djeci na stolu da ih iznenadim kad se ujutro probude.

Ivona se već uvelike zanima za jednostavnije matematičke zadatke i bila je zadovoljna. Brojenje joj ide dosta dobro, ali joj oduzimanje zadaje velike muke što ju prilično ljuti jer je to jako zanima. Vid se pak još uvijek muči s bojama pa je ovaj zadatak i njemu bio poticaj za savladavanje boja. Kako je čašice stavljao u rupice zajedno smo imenovali boje. Nisu se igrali dugo, ali svako malo su cijelo prijepodne dolazili kako bi ponovo na prava mjesta umetnuli čašice. Baš sam bila zadovoljna!

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , , . Označi link.