Precrtavanje likova pomoću paus papira

Precrtavanje likova iz slikovnica bila je jedna od mojih omiljenih aktivnosti u djetinjstvu. Kako nismo imali paus papir, mama nam je davala indigo papir. Bilo je to malo nepraktično jer smo onda morali pomoću olovke precrtavati likove, a onda te crte na slikovnicama brisati gumicom. No to mene i sestru nije omelo u omiljenoj razbibrigi. E da nam je netko ponudio paus papir, gdje bi nam bio kraj…

Zato danas svako malo kupim Ivoni paus papir kako bi mogla lakše precrtavati svoje omiljene likove iz slikovnica. Ona je time, naravno oduševljena.

Cijena paus papira je zaista povoljna, a i dugo ga imamo jer su likovi iz slikovnica dosta maleni pa na jednom paus papiru može precrtati puno likova.

Danas je precrtavala svoju omiljenu junakinju Petru i njene prijatelje. Precrtavala je pomoću slikovnice Petra i njezin čudesni svijet gdje su likovi nacrtani baš u pravoj veličini kako bi ih djeca mogla lako precrtati i zatim izraditi lutke.

Kad je Ivona precrtala željene likove, izrezala ih je škaricama i obojala. Zatim ih je pomoću selotejpa nalijepila na plastične slamke za sok i predstava je mogla započeti. Vid je također sudjelovao u predstavi.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.