Posudica za olovke

Ako želite napraviti sa svojom djecom nešto korisno i kreativno, a opet jednostavno i bez velikih komplikacija onda je posudica za držanje bojica i sličnih potrepština prava stvar za vas.

Djeca vole aktivnosti tipa ” Uradi sam” jer se onda osjećaju važno i korisno, a usput se zabavljaju.

Postoje razne varijante izrade ovakve posudice i to je, po mom mišljenju dobra stvar. Kako sve takve posudice imaju ograničen rok trajanja, nakon toga možete probati složiti drugu na sasvim drugačiji način. Moji se vesele kad se potrga stara posudica jer znaju da je onda vrijeme za izradu nove.

Za izradu ovakve šarene i vesele posudice za olovke potrebno vam je:

  • dva koluta od tvrđeg kartona (ja sam uzela kolutove od praznih smeđih traka za pakiranje, ali možda vam padne na pamet nešto drugo),
  • ljepilo (najbolje pištolj za vruće ljepilo, ali mislim da bi bilo dobro i tekuće ljepilo za papir i karton),
  • poklopac od prazne kreme (naravno dovoljno velik da bi pokrio dno posude) ili čvrsti kartonski podložak za čaše (nama je podložak bio bolji),
  • boje za staklo ili tempere
  • kistovi
  1. Zalijepite dvije role tvrđeg kartona jednu na drugu. Najbolje je to napraviti vrućim ljepilom ili tekućim ljepilom za papir i karton.
  2. Na dno nalijepite poklopac od prazne kreme ili čvrsti kartonski podložak za čaše (nama je podložak bio bolji jer nam se plastični poklopac od kreme znao često odlijepiti).
  3. Zajedno s djecom pobojajte vašu novu posudicu za olovke, bojice, flomastere… Mi smo bojali bojama za staklo no vjerujem da bi bilo dobro i temperama.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.