Narukvica i naušnice za prijateljicu

Karla je uvijek jako uzbuđena kad ide na neki rođendan što zbog poklona što zbog torte. Ovaj put je rođendan slavila njena najbolja prijateljica Ivona. Predložila sam joj da sama izradi poklon za nju što je ona  odmah s oduševljenjem prihvatila. Kupila sam jednom prilikom u Lidlu neki kreativni set u kojem su između ostalog bile i neke perlice pa sam mislila da je ovo idealna prilika da ih iskoristimo. Karla je izrađivala narukvicu za svoju prijateljicu, a ja sam izradila jednu za nju kako bih joj pružila potporu u izradi, a i da ona ima isto narukvicu. Iznenadila sam se kako je lijepo napravila. Nanizala je dvije narukvice. Prva je bila onako baš dječja, nizala je prlice kako su joj došle pod ruku, ali je onda drugu koju je ujedno i poklonila, nanizala po nekakvom pravilnom redoslijedu, jedna perlica s jedne strane, i isto takva s druge strane. Ugodno sam se iznenadila kako je ispalo jer joj nisam ništa sugerirala ni predlagala.

Potreban materijal:

  • perlice
  • rastezljiva gumica

Izrada:

Ovo je vrlo jednostavna izrada nakita i to mogu raditi i djeca. Dajte im da se kreativno izraze, a pogotovo će dobar poticaj i motiv biti ako to rade za nekoga, najbolju prijateljicu, mamu, tetu ili nekog drugog. Ukoliko nemate rastezljivu gumicu pri ruci može poslužiti i flaks ili neki konac, no tada trebate i kopčicu za narukvice. Za dječju je narukvicu gumica vrlo praktična jer se samo navuče preko ruke pa dijete može samo staviti ili skinuti narukvicu. Ponudite djetetu malo veće perlice i nek pusti mašti na volju. Nemojte ih ispravljati bez obzira kako nižu te perlice jer će im se motivacija smanjiti. Nek djeca uživaju u samostalnoj izradi poklona.

I mali su pomagači dobro došli. Djeca ovaj posao shvaćaju vrlo ozbiljno i osjećaju ponos tako da se i vi isto tako odnosite prema tome.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , . Označi link.