Drveni držač za kuhinju

Ovo je jedan veoma lijepi i praktičan poklon za novu kuhinju ili možda za useljenje u novi stan ili kuću. Moram priznati da nije ni skup, a i orginalan je jer je ručni rad  i jedinstven je. Uvijek ga možete bojama prilagoditi svojim potrebama, odnosno onome kome je namijenjen. Naša je teta Bubi odlučila sebi napraviti novu kuhinju, konačno! Bila je vrlo sretna zbog toga i mi smo joj za podršku odlučili nešto pokloniti što se vrlo lijepo uklapa u njenu novu kuhinju. Imala sam jedan drveni držač za kuhinjske papirnate ručnike, alu foliju, prozirnu foliju i držač za začine, sve u jednom. Mi ga nismo koristili jer smo imali druge držače pa sam ga odlučila preurediti i pokloniti nekome tko će ga koristiti jer je šteta da stoji.

Potrebno:

  • akrilne boje
  • salvete
  • kistovi
  • spužva
  • klark lak
  • razređivač

Prvotno je držač bio smeđe boje. Obojila sam ga bijelom akrilnom bojom. Prvi sloj sam premazala mekanim kistom za akrilne boje. Kad se osušio, premazala sam još jedanput mješavinom srebrne i bijele, a nanosila sam spužvicom tako da potezi budu što ravnomjerniji. Nakon toga sam izabrala srebrne motive na salvetama. Motivi ovise o vašem ukusu i želji. Salveta se nanosi laganim pokretima pomoću mekanog kista i salvetnog ljepila. Pošto se uzima samo jedan sloj salvete i to gornji, vrlo je osjetljiv i treba paziti da se ne potrga. Ostavila sam jedan dan da se to sve na zraku suši i nakon toga sam premazala Klark lakom tako da se može brisati i da bude otporno na pare iz kuhinje. Lak se mora sušiti barem 24 sata na zraku i jako smrdi jer je na bazi razređivača pa pokušajte to raditi u prostoriji gdje ne boravite jer bi vas mogla zaboljeti glava. Kist se pere u razređivaču, za razliku od akrilnih boja koje su na bazi vode pa se i kistovi peru u vodi. Moram priznati da mi se tečaj salvetne tehnike višestruko isplatio.

Karla mi je naravno pomagala u svim etapama posla osim lakiranju i jedva je dočekala kad će teti predati poklon. A da bi poklon bio potpun napunili smo ga s papirnatim  ručnikom, alu folijom i prozirnom folijom. Mislim da se teti Bubi dar svidio i da joj je od koristi.

Objavljeno u rubrici rukotvorine, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.