Poklon za majčin dan

Najljepši poklon meni koja sam također majka jest zagrljaj i poljubac mojih anđela. Jučer mi je Karla izradila čestitku, a ujutro su me probudili toplim zagrljajima i mokrim pusicama. Svojoj ću majci pokloniti ruže iz vlastitog cvjetnjaka i vazu koju sam ukrasila na jednoj od radionica koje sam pohađala. Mislim da će biti jako zadovoljna jer nikad nije voljela kupovne bukete cvijeća, a ni razne druge poklone. Najbolji je poklon koji se daje od srca. I suđe ću oprati poslije ručka da je malo rasteretim što je vrijednije od bilo kojeg poklona iz dućana.

Izrada vaze:

Imate li neku najobičniju staklenu vazu ili ste kupili neku neuglednu, uvijek joj možete dati svoj štih i ukrasiti je da bude posebna. Ja sam je ukrašavala pomoću frost designa, bojama za staklo i konturama za staklo.

Staklo očistimo alkoholom od masnoće i prljavštine. Ljepljivom trakom zalijepimo vazu na mjestima koja želimo ukrašavati konturama i bojom za staklo, a ono što smo ostavili prazno to ćemo frost designom natapkati pomoću spužvice tako da dobijemo izgled mutnog stakla. Kad skinemo ljepljivu traku, ukrasimo staklo po želji i ukusu. Da bismo boju fiksirali, pečemo vazu u pećnici na 160 stupnjeva oko 30 minuta.

Objavljeno u rubrici rukotvorine, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.