Podsjetnik za ukućane

Ima li u vašoj obitelji zaboravnih ukućana?  Ili ste i vi sami takvi? Danas je vrlo lako u ovom užurbanom načinu života zaboraviti na mnoge stvari koje kroz dan trebaju biti obavljenje. Barem se to meni često događa. Možda starim!? Vjerojatno imate već neki isprobani recept za podsjetnik kojim sve držite pod kontrolom. Ja sam obično do sada na papir napisala ono što mi je za slijedeći dan bitno za obaviti i jednostavno sam takav papirić bacila navečer nasred poda u npr. hodniku.

Tako nije postojala šansa da biva neprimjetan. No često mi se znalo dogoditi da mi ga je naš mačak Božo jednostavno premjestio i naravno sve se ujutro zaboravilo. Neki dan sam zajedno s Markom došla na ideju kako bi bilo zabavno izraditi malene kartice od kolaža koje će nam služiti kao podsjetnici za sve važne stvari.

Od kolaž papira izrezali smo karticu na kojoj smo probušili rupicu pri vrhu i kroz tu smo rupicu provukli konac. Zatim smo od mnogo šarenih kolaža izrezivali malene trokute koje smo polijepili po obojenoj strani kartice od kolaža. Zadnju ( bijelu ) stranu ostavili smo prazno tako da možemo napisati podsjetnik.  Kad napišete važnu stvar koju ne smijete zaboraviti jednostavno objesite podsjetnik na vrata ( najbolje na izlaz iz kuće ) i ujutro će vas podsjetiti na sve što trebate obaviti. No pri povratku nikako ne zaboraviti skinuti podsjetnik do iduće prilike jer ako stalno visi na istom mjestu jednostavno će se nakon nekoliko dana stopiti s okolinom i vi ga više nećete primjećivati.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , . Označi link.