Perika za maskenbal

Karla je imala do godinu dana paperjastu kosu i prvi put se šišala poslije godinu dana. Ali od onda do treće godine, morali smo zaobilaziti frizerske salone u velikom luku jer je svaki put kad bi prošla kraj kojeg, ušla na šišanje. To je trajalo do treće godine, a danas je jedva nagovorimo da ošišamo šiške. Mislim da joj se netko u vrtiću rugao, jer ima kratku kosu, pa je zato prestala šišati se.

Uglavnom, svo to vrijeme kratke kose, ona je žudila za dugom iako je poriv za šišanje bio jači od duge kose. Zato sam je htjela iznenaditi i za maskenbal sam joj izradila periku s dugom kosom. Imali smo i pravu periku, ali nije prošla jer joj je bilo vruće. Karla obožava nositi kapice i to mi je dalo odličnu ideju. Krsto je bio u bolnici pa sam našla vremena da joj u tajnosti izradim periku. Bilo je to pravo ugodno iznenađenje. Srećom pa djeca nemaju srama i kompleksa što će netko drugi misliti, pa ju je dobrano iznosila tokom čitave godine.

Potreban materijal:

  • vunena kapa
  • vuna
  • škare

I maskenbal može početi.

Postupak:

Iskoristila sam jednu heklanu Karlinu kapu. Na nju sam pričvršćivala vunu nit po nit. Karla nema dugu kosu pa je naravno željela da niti budu duge. Koliko će duga biti „kosa“ na periki odlučite sami po želji. Može imati šiške ili bez  njih. Cijeli gornji dio sam ispunila nitima vune, a donji sam ostavila prazno da ne bude preteška.

Nosila ju je i na igralište i u dućan i to u vrijeme kad nije bio maskenbal.

Objavljeno u rubrici rukotvorine, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.