Obiteljsko stablo

Izrada obiteljskog stabla savršena je za vas ako vam djedovi i bake žive daleko pa ih u ovo hladno, zimsko doba ne možete često posjećivati. No nije to jedini razlog zbog kojeg bi mogli izraditi vaše obiteljsko stablo sa svojom djecom. Mlađa djeca su često zbunjena tko je kome što u vašoj obitelji. Nije naodmet pojasniti im međusobne rodbinske odnose. Ako im i nije u potpunosti jasno ne brinite. S vremenom će sve sjesti na svoje mjesto u njihovim malim glavicama. Kod nas je na ovu ideju zapravo prošli tjedan došla moja petogodišnja Ivona sasvim sama.

Gdje je čula za obiteljsko stablo nemam pojma. Kad sam je pitala ni sama mi zapravo nije znala reći. Jednostavno je znala što je to i čemu služi. Zato je zamolila tatu da joj putem s posla kupi veće papire kako bi izradila svoje obiteljsko stablo.

Kad je muž došao s posla bio je oduševljen njenom idejom i uporno joj je htio nešto pomoći i pojasniti no ona se neprestano ljutila. Uopće ju ne krivim jer je ispalo da ona i sasvim sama savršeno dobro zna tko je kome što u našoj obitelji. Zato je naš dragi tata nakon nekog vremena odustao i povukao se. Teško mu je palo jer ako imate u obitelji neku djevicu onda dobro znate o čemu govorim. Djevice u svojim životima vole red i urednost i uvijek bi svima još jednom rado pojasnile kako je nešto najbolje napraviti. Čak i kad nema potrebe za tim.

Uglavnom, Ivonino obiteljsko stablo je ispalo savršeno i napravila ih je tog dana još nekoliko. Sve smo ih nalijepili na zid dječje sobe i često vidim da proučava međusobne odnose članova obitelji.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: . Označi link.