Neobična zebra

Evo jedne ideja za dječju stvaraonicu koju niti jedna odrasla osoba nije inicirala. Možemo reći da je ovo originalna dječja ideja. Možda su takve ideje i najbolje jer sa motivacijom nećete imati nikakvog problema. Svi smo mi najbolje motivirani za ono što sami želimo raditi. Problema sa gubitkom koncentracije također nećete imati jer dijete već u glavi ima produkt te aktivnosti, a to i jest najbolje za naše male kreativce.

Ovu Ivoninu ideju ne želim podijeliti s vama da bi vam pokazala kako možete izraditi zebru. Bitnije je poduprijeti originalne dječje ideje jer ako ih ne shvatite ozbiljno, vjerojatno više neće skupiti hrabrosti da krenu u samostalnu izradu nečega što im je palo na pamet. Ako im pak pružite podršku, otvorit ćete im sva vrata i pokazati da svojim trudom mogu napraviti sve što požele. A to je zaista bitno!

Ivona (4,5 g) je jednog jutra došla na ideju da napravi zebru. Počela je rezati crni i bijeli papir na tanke trake. Jedino što me je zamolila je bila neka kutija koja bi joj poslužila za tijelo zebre. Dala sam joj kutiju od krekera koju je iskoristila za tijelo.

Ivona ne voli da joj se prstići zaprljaju pa kad je u igri potrebno lijepiti nekim ljepilom uvijek angažira Vida da joj nešto zalijepi. Vidu to nije problem jer voli lijepiti, pogotovo s ljepilom za papir i karton koje ja kupujem u velikom pakiranju pa ga on s pomoću kista nanosi na površinu koju žele zalijepiti. Kad Ivona sama bira način lijepljenja, uvijek izabere selotejp. S njim je najsigurnija da neće uprljati ruke. Tako je crne i bijele trakice  lijepila na kutiju selotejpom i trebalo joj je puno vremena da ih sve polijepi no nije odustajala.

Sve je sama smislila kako napraviti osim glave. To nije nikako mogla sama smisliti pa me je zamolila za pomoć. Rado sam joj pomogla, iako u početku niti sama nisam imala ideju kako napraviti glavu. Na kraju sam nekako skrojila i zalijepila zebrinu glavu pomoću dva tuljca za wc papir, pištolja za vruće ljepilo i škarica. Za zebrine noge iskoristili smo 4 tuljca za wc papir koje sam  zalijepila na kutiju pomoću pištolja za vruće ljepilo.

Na kraju smo svi bili oduševljeni rezultatom naše zajedničke inovativnosti i snalažljivosti.

Za izradu zebre bilo nam je potrebno:

  • crni i bijeli papir
  • kartonska kutija (manja)
  • selotejp
  • škarice
  • 6 tuljaca od wc papira
  • ljepilo
Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , . Označi link.