Unikatne naušnice na dar

Sigurna sam da svaka mala princeza barem jednom poželi naušnice, pogotovo ako ih nosi njena mama ili prijateljica. Ako još niste probušili uši svojoj klincezi, onda vam je ovo jedno vrlo sretno i jednostavno rješenje da im udovoljite dok god ih drži da bi nosile naušnice. Karli još nismo probušili uši i vjerojatno nećemo tako brzo pa sam zato odlučila napraviti joj naušnice koje se zakopčaju na uho onako kako se nekad nosilo. Trošak je minimalan i srećom je Karla skromna pa su joj dovoljne ove jedne i jako je zadovoljna. Postupak je vrlo jednostavan.

Treba vam:

  • 2 kopčice
  • gotove drvene bubamare ili leptirići
  • das masa ili fimo
  • vruće ljepilo ili moment ljepilo

Možda doma imate nekakve perlice ili takve drvene bubamare ili leptiriće, oni često budu na pakiranjima kad vam je djeci rođendan pa si onda to čuvajte jer nikad ne znate kad će vam zatrebati. Ako ne, u hobby art dućanima ima po 2 kn komad. Kopčice sam kupila u Čakovcu u papirnici i knjižari Jež po oko 3 kn komad, a ako ste u Varaždinu ili Zagrebu ili nekom većem gradu sigurno imate neki hobby dućan s materijalom za ručni rad pa to možete tamo kupiti. Ili imate doma neke stare naušnice pa ih možete preurediti za vaše klinceze. Možete i od das mase ili fima napraviti koji god oblik želite. Das masa se suši na zraku dan dva, ovisno o tome kakve je veličine i debljine oblik, a fimo se peće u pećnici na 130 stupnjeva oko 30 min. Pomoću vrućeg ljepila ili moment ljepila zalijepite oblik na kopčicu i evo vam princeze s naušnicama.

Ovo smo Karla i ja od das mase radile naušnice u obliku srca, ali je Karla odustala od njih kad je vidjela bubamare. Da smo ostali na srcima, obojali bismo ih akrilnim bojama ili bojama za staklo.

Objavljeno u rubrici pokloni, rukotvorine, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.