Natpis za dječju sobu

Karla je kao prava mala princeza koja voli sve blještavo, tako da i natpis na vratima sobe s njenim i Krstinim imenom također bliješti. Čak mogu reći da lagano bode u oči. Ali nema veze, glavno da su oni meni sretni. Krsto kao pravi “emancipirani” dječak za sad vrlo dobro podnosi feministički teror koji Karla nesvjesno vrši na njega. Srećom pa mu je svejedno što i kako piše na vratima jer ionako ne zna čitati. Vidi da je seka sretna, a njega kao pravog brata to jako veseli. Još je samo potvrda vlasništva sobe nedostajala na vratima da bi osjećaj ugode spavanja u vlastitoj sobi bio potpun, barem za neke, pod tim razumijevam Karlu jer Krsto još uvijek spava u dvije sobe.

Prvo smo izradili slova iz das mase i obojili ih akrilnim bojama, odnosno Karla ih je obojila sama, no onda smo pronašli neke svjetlucave polukrugove i to je bila dobitna kombinacija. Njih sam već prije možda pola godine i više kupila u Lidlu za nekih 30 kn cijeli komplet papira i tih raznih drangulija koje nisam znala gdje potrošiti.

Materijal koji sam upotrijebila za ovaj natpis:

  • malo platno kupljeno u offertissimi
  • akrilne boje
  • uhu univerzalno ljepilo
  • razne šljokice
  • patafix

Izbor slova i podloge je čisto vlastiti izbor i umijeće te kreativnost, no doživljaj izrađenog je neprocijenjiv. To može biti karton, pleksiglas, plastika, fimo, das masa, glina ili nešto deseto.

Ona slova koja smo izradili od das mase smo vrućim ljepilom zalijepili na krevete tako da svatko tko dođe u dječju sobu može vidjeti gdje tko spava.

Objavljeno u rubrici rukotvorine, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.