Lijepljenje kamenja

Vjerujem kako bi za ovu aktivnost bilo bolje koristiti manje kamenje i neko bolje ljepilo. Mislim da bi tekuće ljepilo za papir i karton Eurokol za čiju upotrebu mi koristimo kistove (jer ga kupujemo u većoj kantici) bilo idealno. Lako je za upotrebu, a dosta čvrsto da bi zalijepilo i kamenje. No moja Ivona je ove godine na moru na plaži natrpala punu vrećicu kamenja i to ne baš sitnog kamenja. Čim smo došli doma i počeli raspakiravati stvari počela je lijepiti kamenje na papire. Uporno sam joj objašnjavala da bi se to moglo napraviti i na bolji i lakši način, a onda sam nakon 10 – tak minuta nagovaranja da me pričeka kad ću imati više vremena odustala.

Pa tko sam ja uopće da joj određujem kad će i na koji način nešto raditi. Dijete se zabavlja i to prilično dobro. Koncentracija joj je na vrhuncu i sve je u savršenom redu. Zašto se mi roditelji često grčevito borimo da bi djeca radila ono što nama paše i za što mi mislimo da bi bilo bolje?

Kako je selotejp 70 % dana u njenim rukama, prirodno je da je upravo njega odabrala za lijepljenje kamenja na papir. Slike su ispale iznenađujuće dobro, a mi smo u miru raspakirali stvari.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.