Lepeza na poklon

Ovi vrući dani idealni su da pokažete svojem djetetu kako napraviti lepezu iz papira. Kad smo sestra i ja bile djeca, uvijek smo izrađivale razne lepeze i njima se hladile u vruće, ljetne dane. Neki dan sam razmišljala kako sam ja provodila ljeto ne bi li se sjetila neke zabavne stvarčice koju bih mogla raditi sa svojom djecom. Odmah mi je zazvonila u glavi izrada lepeze. Ivona se oduševila činjenicom da može svojim rukama na tako jednostavan način napraviti nešto tako lijepo. Vid se pak najviše razveselio što mu je njegova velika seka svako malo na poklon nosila neku novu lepezu. Toliko pažnje i poklona od njegove sestre… Kakvo je to bilo veselje. Svako malo je uz svoj iskreni i veseli osmjeh govorio : Hlala seka. A ona bi odgovarala: Molim, Videk. Začas ću ja tebi još koju lepezu napraviti.

Vjerujem da će veće djevojčice više pažnje posvetiti samom dizajnu lepeze pa će ona biti šarena i puna svakakvih likova, Ivoni još to nije toliko bitno. Ona se sad najviše koncentrira na samu izradu, a i kad nešto ukrašava, to je većinom na brzinu i upotrebljava samo olovku. Boje i šarenilo nju još uopće ne zanimaju nego je najbitnije da se radi nešto novo. Uskoro je počela s izradom lepeza za svoje prijatelje. Vjerujem da ćemo do kraja ljeta napraviti još dosta lepeza za nas doma i kao poklon prijateljima, bakama, tetama…

Ako pak imate manje dijete, možete mu ponuditi veći papir i tempere ili pak flomastere ili bojice da ga ukrasi. Nakon toga možete za njega iz tog papira napraviti lepezu. Ako mislite da još nije dovoljno spretno da samo napravi lepezu, sigurno će na ovaj način dijete osjećati da je i ono pridonjelo izradi nečeg zanimljivog.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , . Označi link.