Ledeni vjenčić (božićni ukrasi)

Božić je blizu i u misli nam sve češće zalutaju božićni ukrasi. Jednostavni božićni ukrasi iz kućne radinosti najčešće su naprihvatljiviji i djeci i odraslima. Nekada se bor kitio ručno izrađenim ukrasima poput oraha umotanih u foliju ili medenjaka zavezanih na vrpcu ili jednostavnih bombona salona koji su često ostali bez slatkog sadržaja, pa su na kraju na boru ostali samo papiri u koje su bili omotani. Ponestaje li vam ideja za božićne ukrase iz kućne radinosti, isprobajte izraditi ovakve ledene vjenčiće od običnih najlonskih vrećica. Djeluje jako dekorativno s ovakvim ledenim efektom. Možete izraditi jedan veliki vijenac pa ga primjerice objesiti na vrata ili zid ili pak napravite više manjih kojima ćete ukrasiti vaše božićno drvce.

Za izradu ledenog vjenčića potrebno je:

  • čvrsta žica
  • najlonske vrećice ( npr. za spremanje zimnice )

Od čvrste žice oblikujte oblik vjenca i na njegovom vrhu napravite kukicu za vješanje. Izrežite najlonske vrećice na manje, duguljaste komade. Vežite vrećice sve uokolo vjenčića od žice. Na kraju odrežite suvišne dijelove tako da budu vrećice budu što više uz rub vijenca.

Objavljeno u rubrici Božićni ukrasi, dječja stvaraonica, Prigodno, Stvaraonica, uređenje doma | Tag članka: , , , , . Označi link.