Ledena pahuljica (božićni ukrasi)

Božićni ukrasi koje možete sami izraditi kod kuće najdraži su i najljepši.  Posebice ako ih izradite zajedno s vašim najmilijima. Općepoznata stvar je kako se djeca posebno vesele takvim ukrasima, pa zašto im ne omogućiti svako zadovoljstvo koje božićni blagdani donose. To bi trebala biti svrha blagdana.  Uživajte u blagdanima provedenim u krugu obitelji. Zaboravite na trenutak predbožićnu kupovinu i sva šarenila kojima nas bombardiraju police iz shoping centara. Prepustite se tradiciji izrađivanja božićnih ukrasa i tako  unesite božićni duh u vaš dom i vaša srca.

LEDENA PAHULJICA:

  • srebrna tanka žica ( za izradu nakita )
  • srebrne štift perlice (nabavite ih u hobi dućanima ili knjižarama)
  • škare za rezanje žice i kliješta

Od žice izrežite 4 komada željene duljine. Krajeve zavrnite kliještima kako perlice ne bi ispadale ili na kraj stavite metalni štoper ( u hobi dućanima ) kojeg samo stisnite kliještima na žicu. Tako će zadržati perlice od ispadanja. Nanizajte perlice na pripremljene žice. Između perlica ostavite malo razmaka kako bi ih kasnije mogli preplesti u pahulju. Jednostavno svaki komad žice s nanizanim perlama isprepletite na polovici kako bi dobili oblik pahuljice. Na jednom kraju od žice oblikujte kukicu kako bi se pahuljica mogla objesiti na bor.

Objavljeno u rubrici Božićni ukrasi, dječja stvaraonica, pokloni, Prigodno, Stvaraonica, uređenje doma | Tag članka: , , , , . Označi link.