Krokodil iz kutije za jaja

Ovu jednostavnu igračku napravili smo prvi puta prije dvije godine i Ivona je bila oduševljena. Od tada je radimo vrlo često, a moja uloga u izradi se mijenja kako su djeca veća. Ivonini i Vidovi prijatelji koji dođu na igranje su oduševljeni izradom ove igračke i nerijetko je svi zajedno radimo. Vidu još uvelike treba moja pomoć, ali Ivona i njeni vršnjaci (petogodišnjaci) već skoro sami izrade krokodila iz kutije za jaja. Prošli tjedan im je na igranje došao prijatelj Domagoj pa me Ivona pitala da li imamo prazne kutije za jaja kako bi izradili krokodila.

Izrada krokodila uopće nije teška, zapravo je samo bilo potrebno doći na tu ideju, a sam postupak izrade nikad nije isti. Improvizacija je jako bitna stvar u izrađivanju raznih zanimljivih stvarčica s djecom. Uglavnom, donji dio kutije za jaja uvijek nam posluži za tijelo krokodila, a za oči i zube uvijek izrežemo izbočeni unutarnji dio kutije za jaja. Ostalo uvijek nekako improviziramo i nikada nije isto kao i zadnji put. Možda je u tome i čar same izrade jer krokodil nikada ne izgleda isto kao i zadnji put. Dijelove krokodila lijepim sa pištoljem za vruće ljepilo. Vjerujem da bi se mogli zalijepiti i običnim ljepilom, ali onda bi sušenje duže trajalo, a ovako su klinci zadovoljniji jer je krokodil odmah gotov. Obično ga drugi dan bojamo temperama.

Probajte ponuditi svojoj djeci kartonske kutije za jaja i pokažite im kako mogu izraditi krokodila. Ako aktivnost krene u drugom smeru i požele izraditi nešto drugo, ohrabrite ih i izradu krokodila ostavite za drugi put. I ne zaboravite nam poslati slike da vidimo kako radi mašta mališana širom svijeta.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.