Kolaž papir i bojice

U posljednje vrijeme je kolaž papir totalni hit kod Ivone. I to do te mjere da se ni sa čim drugim gotovo da i ne igra već po cijele dane reže kolaž papir ili neke ostatke starih papira za zamatanje. Prošli tjedan je cijeli provela u izradi raznih čovječuljaka iz kolaž papira. Moram priznati da me dječja kreativnost svaki put obori s nogu. Kako Ivona nikada nije bila ljubitelj ljepila koja bi joj se mogla zalijepiti za prste, kad je otkrila da selotejpom može lijepiti gotovo sve, ne ispušta ga iz ruku. Tako je protekli tjedan potrošila nekoliko rola selotejpa. Kod nas doma je to najisplativija investicija. Kad je nekoliko kolutova selotejpa u ormaru ili pokraj televizora, svi su zadovoljni.

Baš sam danas komentirala s mužom da bi lako mogli prodati sve igračke, a oni se vjerojatno ne bi ni sjetili većine njih. Ionako samo crtaju, režu, lijepe ili se pak igraju plastelinom. Ivona je načula naš razgovor (koliko god tih da je bio) i rekla: „Pa može, mi ćemo lako doma napraviti pravu tvornicu igračaka. Sve igračke koje nam trebaju, mi znamo sami izraditi. I znate što: Kladim se da je tako.

Ako vam nedostaje inspiracije probajte napraviti slične čovječuljke iz kolaž papira (ili sličnih šarenih papira) i selotejpa (ili nekog drugog ljepila). I zaboravite: ukrasne papire nikad ne bacajte nego ih spremajte na mjesto koje je djeci lako dostupno. Nikad ne znate kad će doći njihov trenutak inspiracije.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , . Označi link.