Klaun Čupko

Prvi je dan ljeta, a vrijeme pravo jesensko kod nas u Međimurju, kiša, vjetar i temperatura za jaknu. Dosadno je i pospano poslijepodne, a klinci ne žele spavati. I mi sami ne znamo što bismo sa sobom nakon posla, a isti je takav osjećaj i u djece pa nas to sve skupa čini nervoznima. Da bismo što bolje i mirnije dočekali večer najbolje je osmisliti aktivnosti za naše kikiće koji ne znaju što da rade zatvoreni u stanu. Zabava je idealno rješenje, kreativnostn na djelu. Mi smo se odlučili za klauna Čupka, posjetio je nedugo Karlin vrtić, imamo njegov CD pa možemo plesati, pjevati ili izraditi jednog. Iako klaunovi možda nisu svima dragi, ovaj Čupko prolazi kod moje djece. S njim nas je “upoznala” još mama Karolina kad nam je posudila svoj CD i klincima se odmah svidio.

Krsto će plesati jer on to voli, a Karla će izraditi Čupka od kolaža.

To ne mora biti kolaž već bilo kakav šareni papir, a na kraju krajeva, može se jednostavno i obojiti. Mi smo izabrali verziju s kolažom jer Karla obožava rezuckati škarama i sve je preciznija u tome pa ne vidim razloga zašto ne. Ne znam s koliko godina dati djetetu škare u ruke, ali mislim da ih je s tri dobila u vrtiću. Nevjerojatna je dječja snalažljivost i način na koji oni primjenjuju sav taj školski pribor. Nama nije išlo u glavu kako ona tako mala uspjeva uopće držati škare i rezati, ali eto ona je to radila na svoj način i uspješno. Nije upotrebljavala u početku palac i kažiprst već cijelu šaku. Iskreno, da nije rezala u vrtiću, ne znam kada bih joj ja sama dala škare u ruke.

Klauna smo izradili tako da sam na tvrđem papiru izrezala klaunovo tijelo, a Karla je izrezivala komadiće kolaža raznih boja i lijepila ih na podlogu. Klauna smo zatim stavile na štapić i tako je nastala pokretnu lutku od kolaža s kojom se može plesati.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.