Izrada police za igračke iz kinder jaja

Kako nam se tokom godina skupio popriličan broj igračaka iz kinder jaja, često sam razmišljala kamo ih staviti. Uvijek su zatvorene u nekoj priručnoj kutiji (od sladoleda ili slično) i klinci zaborave na njih. Tek kad dobiju nove igračke pođemo u potragu za onom priručnom kutijom kako bi i nove igračke spremili na sigurno (jer ako se zagube ispod velikog ormara u boravku, nećemo ih tako skoro pronaći). Veliki ormar u boravku je kao velika crna rupa, 90 % stvari koje se izgube ispod njega više ne možemo izvući van sa nikakvim pomagalima, a u takvom je stanju da ga se više nitko ne usudi micati s mjesta.

No o fenomenu velikog ormara nekom drugom prilikom. Kad klinci nakon dugog vremena pronađu sve igračke iz kinder jaja, igri nema kraja. Ovog sam ih puta odlučila više ne spremati u famoznu „priručnu kutiju” nego napraviti nešto gdje će igračke mirno stajati i čekati da se s njima netko poigra. Polica za igračke iz kinder jaja je bilo sasvim logično rješenje. Kako smo kod kuće imali malenu, ali čvrstu kutiju od dječjih cipelica odlučila sam iz nje napraviti policu za igračke.

Za izradu ove jednostavne police bilo nam je potrebno:

  • manja kutija (od cipela ili nečeg sličnog)
  • kolaž papir ili neki drugi ukrasni papir
  • ljepilo (mi smo koristili Eurokol ljepilo za papir i karton i kistove)
  • škarice
  • ravnalo
  • olovka
  • pištolj za vruće ljepilo

Muž je dao djeci kolaž papir i ponudio im da odaberu koje će boje upotrijebiti za policu. Izmjerio je stranice kutije i ravnalom nacrtao pravokutnike istih dimenzija. Ivona je rezala škaricama pravokutnike.

Vid je nanosio ljepilo na kutiju, a ja sam im zatim pomagala stavljati izrezane pravokutnike na stranice kutije. Kad smo kutiju posve oblijepili kolaž papirom izrezali smo iz poklopca kutije jednu pregradu kako bi nam u policu stalo više igračaka. Pregradu smo također oblijepili kolaž papirom.

Pregradu sam zalijepila pomoću pištolja za vruće ljepilo. Policu sam pričvrstila na zid također pomoću pištolja za vruće ljepilo. Činilo mi se da će to biti dovoljno čvrsto za ovu relativno laganu policu. I bila sam u pravu.

Policu smo stavili sušiti preko noći. Kad su se klinci probudili, odmah su krenuli stavljati igračke iz kinder jaja na svoju novu policu.

Ako se i vi ponekad pitate: Kamo sa sitnim igračkama, možda će vam izrada police biti pravo rješenje. Tako ćete kreativnim radom učiniti nešto korisno.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , . Označi link.