Izrada papirnate zvijezde

Iako smo već bor okitili, djecu srećom to ne sputava da budu kreativna. Ovu je papirnatu zvijezdu napravila moja kći koja ima 6 godina. Vrlo sam ponosna na nju i htjela sam da svi vide kako djeca mogu biti kreativna uz dobre poticaje. Moram priznati da je ovo možda prva stvar koju je ona napravila bez moje pomoći. Naučila ju je raditi teta u vrtiću i na tome joj hvala. Karla je i mene pokušala naučiti kako se radi zvijezda, ali moram priznati da to njoj ide puno bolje nego meni. Vjerojatno i zato jer nije bila opterećena sa samim izgledom zvijezde jer je već i sama izrada veliki uspjeh za nju. Bila je jako sretna što je uspjela i svima je poklonila po jednu zvijezdu. Potreban materijal:

  • papir (u boji ili obični bijeli)
  • ljepilo
  • škare
  • vruće ljepilo
  • vrpca

Postupak izrade:

Ono što sam vidjela Karlu kako radi, izgleda vrlo jednostavno. Za jednu zvijezdu su potrebna dva jednako velika papira izrezana u oblik kvadrata, znači da su sve četiri stranice papira jednake.

Papir je potrebno presavinuti po dijagonali s obje strane i po pola. Zatim se škarama reže po polovici prema sredini. Ostavi se oko 1 cm do sredine neodrezano.  Dobijete otprilike četiri nazovimo ih trokuta koje spajate čije rubove spajate ljepilom u špicu. To su krakovi zvijezda. Morate napraviti dvije identične koje se spoje tako da se krakovi ne preklapaju već dolaze između.

Još samo trakica za zakačiti na bor i vaš ukras je gotov. Možete ga još ukrasiti šljokicama ili glitterima, ali i sama po sebi je dosta efektna.

Objavljeno u rubrici Božićni ukrasi, dječja stvaraonica, Prigodno, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.