Izrada anđela od kukuruzovine

Za ove prekrasne ukrase za bor potrebna vam je tek dobra volja, kukurozovina i netko tko će vam pokazati kako se rade. Nije jednostavno za objasniti, ali kad se proba napraviti i nije tako teško. Još prošle godine sam ih vidjela i rekla sama sebi da moram naučiti kako se rade. Ove godine sam nabavila kukuruzovinu od ujaka i zamolila Karline tete iz vrtića da mi pokažu kako se to radi.

Potreban materijal:

  • kukuruzovina
  • alu folija
  • vruće ljepilo

Izrada anđela:

  1. Kukuruzovinu namočite u toploj vodi da se ne trga i da bude elastična. Od alu folije napravite kuglicu za glavu. Glavu omotajte širim listom kukuruzovine i zavežite jednom ravnom trakicom širine otprilike 1,5 cm. Ta traka ujedno čini ruke anđela. Zarolajte je i čvrsto zavežite kukuruzovinu u koju ste umotali kuglicu od alu folije (sl.1, 2,3)
  2. Slijedeći je korak napraviti ramena.  Usku trakicu kukuruzovine stavite između glave i lijeve ruke i zavežite ispod desne ruke i tako za drugo rame, križ kraž (sl. 4, 5).
  3. Pripremite četiri duge lijepe trake širine između tri i četiri cm. Stavite dvije trake s jedne strane i dvije s druge strane tako da vam sredina dođe otprilike na vrat anđela. Jednom tankom trakicom kukuruzovine zavežite oko glave i zategnite. Kukuruzovina se spust prema dolje i tako ste dobili haljinu. (sl. 6,7,8)
  4. Opet radite ramena s tim da sad pazite da izaberete lijepe trakice kukuruzovine jer će se one vidjeti na haljine anđela. Osim toga njima ćete pričvrstiti krila anđelu. Pripremite si jednu lijepu kukuruzovinu, širu, spojite je i naslonite na leđa anđelu. (sl.9) Vežite trakicu kukuruzovine između glave i lijeve ruke preko krila i ispod desne ruke. Višak odrežite. Pazite da ne odrežete ruku. U slučaju da vam se ruke odmotavaju, zalijepite ih vrućim ljepilom. (sl. 10,11)
  5. Kad ste to sve napravili, izravnajte rub haljine, vidite viri li vam koja trakica kukuruzovine ispod haljine i ako viri, slobodno odrežite. Krunu za glavu možete napraviti od kukuruzovine ili glitterom. (sl.12) Ostavite anđele da se suše.
Objavljeno u rubrici Božić, Božićni ukrasi, Prigodno, Stvaraonica | Tag članka: , , . Označi link.