Dječji ukrasi za bor

Ponekad je za zaposliti male, razigrane prstiće potrebno samo zaviriti u ormar i pronaći nešto što smo davno trebali baciti, ali eto – bilo nam je žao. Mi smo ovaj put pronašli stari božićni ukrasni papir. Zapravo ostatke ukrasnog papira, ali ja i te ostatke uvijek brižno čuvam za klince jer stvarno ponekad dobro dođu. Pitala sam ih što bi mogli raditi iz tog papira, a Ivona je predložila da radimo ukrase za bor. Bio je to sasvim logičan prijedlog jer je papir bio otisnut mnoštvom narančastih kuglica.

Ivona i ja smo rezale kuglice, a onda su ona i Vid lijepili te kuglice na izrezanu kartonsku kutiju od čokoladnih pahuljica.

Kartonske kutije od cornflakesa, čokoladnih pahuljica i ostalih sličnih namirnica uvijek čuvamo jer je debljina kartona idealna djeci za rezanje.

Lijepili su pomoću ljepila u kantici pa su im bili potrebni i kistovi. Ja sam im pomagala držeći jednim prstom „kuglice“ kako ne bi bježale po stolu.

Nakon toga smo malo pričekali da se ljepilo osuši i ponovo izrezivali ukrase koji su sada bili puno čvršći. Ivona je škaricama rezala vunu koju sam ja lijepila pištoljem za vruće ljepilo na ukrase.

Jedva čekamo kad ćemo naše kuglice objesiti na bor!

Objavljeno u rubrici Božićni ukrasi, dječja stvaraonica, Prigodno, Stvaraonica | Tag članka: , . Označi link.