Dječji proljetni ukrasi – Vjenčić za vrata

Jednom prilikom sam od prijateljice Ines dobila puno kartonskih kolutova. Znala je da ćemo mi ove kolutove itekako dobro iskoristiti. Tako je i bilo. Već smo radili puno stvari od ovih zanimljivih kolutova. Najzanimljiviji su bili šeširi, ali smo ih nažalost zaboravili poslikati prije nego su se potrgali.

Ako nemate već gotov kartonski kolut, možete ga sasvim lako izrezati iz veće kartonske kutije.  

Neki dan je Ivona u ormaru pronašla ostatak kolutova i odmah krenula u izrađivanje vjenčića za vrata. Uzela je flomastere i prekrasno ga oslikala. Kad sam ga htjela staviti na vrata rekla mi je kako joj je žao, ali taj vijenac zapravo nije za mene već za njenog prijatelja Marka.  Bravo Ivona!! Odmah smo ga stavili u posebnu vrećicu i pripremili za Marka kad nam dođe u posjet.

Vid je također htio izraditi svoj vijenac, a kako lijepljenje voli više od slikanja, ponudila sam mu neke druge materijale. Sjetila sam se da nam je od Uskrsa ostala neiskorištena ukrasna trava pa sam je izvadila iz ormara. Izvadila sam i stare ukrasne vrećice, ljepilo i kolaž papir.

Vid je odmah krenuo kistom na kolut nanositi ljepilo. Moja ideja je da bude sav zelen, ali koncentracija je popustila nakon nekog vremena. Tako smo vijenac prilagodili Vidovim idejama.

Koristili smo ljepilo za papir i karton koje u tekućem stanju možete pronaći u skori svakoj knjižari. Pakiranje od 1 kg košta otprilike 35,00 kuna.

Ivona nam se odmah pridružila. Izrezivala je iz starih bojanki njihove omiljene likove iz crtića. Pronašla je još svašta za nalijepiti na vijenac od stvari koje ja uredno spremam u ormar. Moj muž se uvijek čudi: “I to ćeš spremiti? Pa za što bi ti to moglo trebati?” Ali mi uvijek sve to iskoristimo. Bilo je tu i kutijica od čajeva, malih komadića ukrasnog papira, podrapanih ukrasnih vrećica. Ivona je rekla da na vjenčiću nedostaju sunce i oblaci pa ih je izrezala iz starih ukrasnih vrećica.

Na vratima imamo jedan čavlić na kojem uvijek nešto visi (vijenčić, uskršni zeko ili nešto treće što smislimo). Ako baš i nemamo ideja i vrata ostanu prazna, čavlić se uopće ne vidi.

Tako smo sada Uskršnjeg zeku pospremili da čeka svoj red do slijedeće godine, a na vrata stavili šareni vjenčić dobrodošlice.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.