Dječji proljetni ukrasi – Šareno cvijeće

Dugo se spremam s djecom napraviti nešto što bi poklonili našem dragom dedi za rođendan. Kako nas on uvijek za 1.Maj počasti ukusnim roštiljem i finim vinom da proslavimo njegov rođendan, tako se mi uvijek potrudimo da ga iznenadimo s nečim posebnim. Najteže mi je kupiti nešto dedama za rođendan. Skoro nikad nisu oduševljeni jer govore kako njima ništa ne treba jer  već sve imaju. Jedino što ih veseli su dječji radovi njihovih unučića. 

Ove godine sam planirala napraviti s djecom podloške za stol na kojima stoje vruće zdjele, ali plan mi se izjalovio. Klinci su prehlađeni i koncentracija im je nikakva. Planirala sam raditi podložak od keramičkih pločica, a to je puno posla i za njih i za mene.  Vjerujem da će slični uradak dobiti naša baka za svoj rođendan pa ako ste zainteresirani za izradu sličnog, potražite ga na stranici kroz nekih mjesec dana. 

Svaki dan mislim da će se prehlade popraviti, ali umjesto toga svaki dan je sve gore i gore.  Danas smo ipak odlučili napraviti bar nešto. Na ovu ideju sam došla kad sam posljednji put u posjetu prijateljici Jasminki i njezinim klincima vidjela nešto slično ovom. Mislim da nije bilo identično jer sam buket vidjela samo na kratko i nisam kraj djece uspjela vidjeti od čega je točno napravljen. Ali pošto volim improvizirati odlučila sam se na sličnu varijantu.

Za izradu ovog šarenog buketa cvijeća bilo nam je potrebno:

  • šareni papiri (kolaž ili slično), ali mi smo upotrijebili i stare ukrasne vrećice i slične stvari koje smo pronašli u ormaru
  • slamke za sok
  • pištolj za vruće ljepilo
  • srebrni papir od čokolade
  • škarice
  • spužva za aranžiranje cvijeća
  1. Ivona je crtala cvjetove na šarenim papirima i izrezivala ih. Na sredini je bušila rupice sa vrhom škarica i nataknula cvjetiće na šarene plastične slamke.
  2. Vid je trgao komadiće srebrnog papira u koji je omotana čokolada. Radio je od njega male kuglice. Bilo je tu kuglica svakakvih veličina, ali većina je ipak bila iskoristiva.
  3. Zajedno su cvjetove pikali u spužvu za aranžiranje cvijeća, a ja sam vrućim pištoljem lijepila srebrne kuglice na mjesto tučka.

 Ispalo je super tako da je Ivona odlučila da ovaj buket ostane nama, a drugi će napraviti dedi i baki. Bila je to aktivnost u kojoj su svi uživali.

 

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , . Označi link.