Decoupage za djecu

Od kako me mama Jelena zarazila decoupage tehnikom ukrašavanja, stalno mi se po glavi mota što bi mogla ukrasiti salvetnom tehnikom. Moram priznati da sam bila malo skeptična oko decoupage tehnike misleći kako nisam dovoljno spretna savladati to lijepljenje tako tankog sloja salvete. No istina je da praksa čini majstora pa mi se čini da mi svaki novoukrašeni predmet ispadne sve bolje i bolje. U posljednje vrijeme zbog selidbe nisam imala previše vremena ukrasiti nešto novo, ali kako se i moja sestra ovog proljeća seli u novu kuću stalno razmišljam što bi joj mogla pokloniti tj. što bi mogla ukrasiti decoupageom. Kuhinja joj je crveno plava, a ja imam dvije lijepe keramičke plave teglice koje mi nikamo ne pašu pa mislim kako ću ih čim pronađem malo slobodnog vremena ukrasiti salvetnom tehnikom kao poklon sestri za useljenje. Znam da će je to najviše razveseliti jer kako sama nema previše vremena za nešto slično, uvijek je zadovoljna kad vidi da sam ja odvojila svoje vrijeme kako bi učinila nešto lijepo za nju. Jer to i je najbitnije kod darivanja – pokloniti nešto od srca kako bi ta osoba vidjela da smo nešto svoje odvojili za nju razmišljajući pritom čemu bi se ta osoba mogla razveseliti.

No o mojim plavim teglicama ću pisati nešto kasnije, kao što sam već i spomenula, kad nađem dovoljno vremena da ih u miru ukrasim. No evo jedne ideje kako djeci približiti decoupage.

Ivona me ove zime kad sam intenzivno radila decoupage svakog jutra pitala što sam novoga napravila kad je ona spavala. Jako su joj se sviđali moji radovi i jako je željela probati raditi decoupage. Dala sam joj male keramičke pločice no kad nam je ponestalo malih pločica nisam znala što bi joj dala. Stakleni tanjuri koje ja ukrašavam decoupageom još su ipak pretežak zalogaj za nju, a i nisu baš jeftini. Došla sam na ideju kako bi mogla raditi svoje ukrase za bor salvetnom tehnikom.  Pronašla sam poklopce od staklenki i dala joj pribor za decoupage: kist, ljepilo za salvete i salvetu. Pomogla sam joj odvojiti gornji sloj salvete, a Ivona je na poklopce staklenki lijepila salvete koje je sama trgala prstićima. Nakon toga smo vrućim ljepilom na poklopce nalijepili vrpce kako bi se ukrasi mogli objesiti. Ivona je napokon došla na svoje: uživala je u svom decoupageu i izradila lijepe ukrase.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , . Označi link.