Božićni vjenčić za vrata

Svake godine izrađujem vjenčić za vrata kako za Božić tako i za uskrs. Ove sam godine napravila čak četiri, za bake po jedan, za dječju sobu i za nas naravno. Iskoristila sam sve moguće drangulije koje sam skupljala posljednjih mjeseci i naravno vjenčići od adventskog vijenca. To mi se višestruko isplatilo jer sam mogla svojim radom i trudom iskazati svoje poštovanje i ljubav prema njima. Osim gotovih vjenčića, kolut od stiropora i vjenčić od šiba, napravila sam dva od grana zimzelenog grma čije se grane lako daju savijati, a ne trgaju se .

Imala sam sreću da kad sam odvojila adventski vjenčić na dva, onaj od stiropora i onaj od šiba, svi su ukrasi ostali na svom mjestu, tako da sam dva iskombinirala od već postojećih.

Koristila sam trakice, žicu, špagu, češere, koricu cimeta, osušene ploške limuna i mandarine, vrpcu za mašne, koru drveta, srca od sijena, žireve i druge drangulije koje se skupe. Kad sam plela vjenčić od granja zimzelena grma, imala sam sreću što nisu pucale i lako se oblikuju. Dio sam pustila na jednu stranu, a dio na drugu i čvrsto zavezala. Kad sam dodavala sljedeće grane, njih sam preplitala preko postojećih da malo vjenčić očvrsne. Ovo su sam o neki od prijedloga, a vi pustite mašti na volju i uživajte.

Objavljeno u rubrici Božić, Stvaraonica | Tag članka: , , . Označi link.