Božićne pahuljice i drugi ukrasi

Želite li provesti lijepo i kreativno vrijeme sa svojom djecom? Evo odlične ideje. Izrada božićnih ukrasa zabavna je i djeci i odraslima. Moja ideja je ovog puta bila ukrasiti stol u dnevnom boravku. Željela sam da napravimo pahuljice od papira. Ivona ih je probala napraviti sama, ali nije joj baš išlo. Pomogla sam joj tako što sam joj pokazala kako presavinuti papir dva puta, a onda sam na presavinutom papiru nacrtala obrise pahuljice po kojima je ona onda rezala sa škarama. Bila je jako zadovoljna što je uspjela izraditi pahuljicu od papira. Nakon toga je izradila još mnoge ukrase od papira.

Sama je od kolaž papira i glitera (svjetlucajućih ljepila) napravila Djeda Mraza i njegove vjerne sobove. Jako me iznenadila svojom spretnošću i vremenom koje je provela radeći ono što ju je zanimalo. Sve smo stavili ispod stakla na stol u dnevnom boravku. Izgleda odlično, a Ivona je jako ponosna na svoj rad.

Fascinantno je kako djeca prirodno dugo zadržavaju pažnju na aktivnostima koje im odgovaraju, a kako se teško koncentriraju na ono što ne žele raditi. Ista je stvar sa djecom u vrtiću i školi. Lako pamtimo i učimo ono što nas zanima, a jako se teško koncentrirati na ono što nam ne leži.

Potaknite svoju djecu da izrade božićne ukrase po svojoj želji i pokažite im koje ukrase vi znate raditi. Ukrasite zajedno neki kutak vašeg doma i udahnite božićni i novogodišnji duh prostoru u kojem živite. Vjerujte kako ćete se svi bolje osjećati ako vas budu okruživale lijepe stvari koje će vas podsjećati na predivne trenutke provedene u izradi ukrasa s vašom djecom.

Objavljeno u rubrici dječja stvaraonica, Stvaraonica | Tag članka: , , , . Označi link.