Anđeli

“Anđeli čuvari” za vaše male anđele vrlo se lako izrade uz malo mašte i volje, nekoliko starih CD-ova koji više ne žele svirati i materijala potrebnog za salvetnu (decoupage) tehniku. To je svojevrsno recikliranje otpada, a dobijemo novi predmet koji je ukras u domu i uveseljava naše mališane dajući im neki osjećaj sigurnosti jer ipak su to njihovi anđeli čuvari.  Motiv anđela mi je jedan od najdražih tako da sam se vrlo lako dosjetila kako ga iskoristiti osim za sličice.

Osim za ukras, CD vam može poslužiti u vrtu umjesto strašila. Malo sam skrenula s teme, ali dobro je znati jer neće svatko raditi salvetnu tehniku, a ako imate vrt nabodete štap u gredicu i na njega pričvrstite CD da ga vjetar može njihati. Odbljesak od sunca koji se nazire u CD-u tjerat će ptice.

Materijal potreban za izradu anđela čuvara:

  • stari CD-ovi
  • salvete s motivima anđela
  • akrilne boje
  • salvetno ljepilo
  • crakle lak
  • spužvica
  • kist

Izrada:

CD se oboji pomoću spužvice tapkanjem akrilnom bojom i to prvi sloj nekom tamnijom (zlatna, smeđa ili srebrna). Kad se boja osuši, može prirodno što duže traje ili fenom, kistom se premaže u istom smjeru krakle lakom za raspucavanje. On će raspucati slijedeću boju koju nanosimo tako da će se prva boja nazirati ispod druge kao podloga. Druga boja koju nanosimo neka bude svijetla. Meni je osobno najbolja kombinacija s ivory  bojom slonovače. I druga akrilna boja se nanosi spužvicom tapkanjem. Krakle lak se fenom osuši do kraja prije nego nanosimo slijedeću boju. Motiv sa salvete koji smo pripremili izrezavši ga, nanosi se na kraju salvetnim ljepilom, laganim potezima kista i to zadnji sloj salvete na kojem je otisnut motiv. Ako je salveta troslojna, treba dobro paziti da skinemo donja dva bijela sloja. Kombinacije boja i uzoraka salveta su različite, treba si dati mašti krila i prepustiti se vlastitoj kreativnosti. tko voli svjetlucavo može lijepiti salvetnim ljepilom koje u sebi ima šljokice ili uokviriti motiv nekim sjajnim gliterom, zlatnim ili srebrnim, ovisno o tome koji je izbor boja.

Anđele objesite o strop tako da CD objesite na tanki flaks, stavite neku kukicu ili perlicu i pričvrstite ih pomoću vruće plastike.

Objavljeno u rubrici rukotvorine, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.