Anđeli od češera

Ovu smo jesen djeca i ja skupljali češere kao vjeverice tako da sam morala smisliti kako ih iskoristiti. Dugo sam razmišljala što i kako, a pošto su anđeli meni omiljeni božićni ukrasi, odlučila sam naš ovogodišnji bor ukrasiti prirodnim ukrasima.

Potreban materijal:

 • češeri
 • drvene kuglice
 • rafija u zlatnoj boji
 • vilinska kosa
 • zlatni ili srebrni sprej
 • akrilna boja
 • vruće ljepilo

Izrada anđela:

 1. Češere kad uberete, odnosno skupite s poda, operite ili ih jednostavno zavežite u najlonsku vrećicu da životinjice koje u njima žive uginu. Ako ste se odlučili oprati ih, onda svakako iskoristite lijepo vrijeme kako bi se stigli osušiti do zime.
 2. Vrućim ljepilom pričvrstite drvenu kuglicu za širi dio češera. Smjestite je u sredinu. Glava od anđela može biti i kuglica od stiropora i čak kuglica od alu folije. Ja sam imala jednu drvenu ogrlicu koju nisam nosila pa sam je iskoristila za izradu ovih anđela.
 3. Krila napravite od rafije, ali ona mogu biti i od kukuruzne komušine ili pera koja se mogu kupiti u hobby dućanu, a čak i od nekog šuškavog, sjajnog papira. Ako radite od rafije, kao ja, omotajte jednu traku rafije preko prstiju i u sredini zavežite. Pričvrstite ih vrućim ljepilom na češer.
 4. Kosu napravite od vilinske kose koja se također kupi u hobby artu. Zalijepite je vrućim ljepilom. Ja sam rezala komade, otprilike centimetar do dva jer je ona kovrčava, i onda sam stavila vruće ljepilo na drvenu kuglicu i prislonila je na narezane trakice vilinske kose. Kovrče posložite po glavi kako želite.
 5. Možete napraviti anđela s rukama ili bez ruku. Ako se odlučite za ruke, ja sam ih napravila od rafije. Jednostavno sam komad rafije odrezala, provukla sam malu drvenu kuglicu koju sam smjestila u sredinu ruku i zalijepila vrućim ljepilo jedan kraj kod krila s jedne strane, a drugi kraj s druge strane. Od rafije napravite trakicu za objesiti anđela na bor i pričvrstite je vrućim ljepilom na kuglicu bliže češeru sa stražnje strane kako bi bilo što bolje težište i da anđeo stoji ravno.
Objavljeno u rubrici Božić, Božićni ukrasi, Prigodno, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.