Adventski vijenac

Advent nam započinje u nedjelju, a Božić će nam uskoro zakucati na vrata. Ove sam godine uskrsni vjenčić od grančica iskoristila doista višestruko. Kako sam ga izradila možete vidjeti u postu uređenje stana-uskrsni vjenčić. Najprije mi je služio kao vijenac za vrata prije Uskrsa, zatim kao jesenski vjenčić i sad na stolu kao adventski. Puno sam razmišljala o ovogodišnjem adventskom vijencu, kako ga napraviti i čime, čak sam razmišljala da ne bude okrugli, ali eto drago mi je da sam se odlučila. Nisam ni znala da se slaže vijenac zbog simbolike dok nisam pročitala u postu mame Željke o tome i takve je stvari doista dobro znati. Ako zbog ničeg drugog onda barem da se čovjek riješi nedoumice. Što se tiče ovogodišnjih ukrasa, odlučila sam se za prirodnu boju, smeđu pa sam u skladu s time radila i ukrase.

Potrebno:

  • vijenac od šibe
  • kolut od stiropora
  • češeri veliki i mali
  • kora od drveta
  • luščinje
  • cimet koji je ostao od kuhanog vine
  • til
  • vruće ljepilo
  • zlatni sprej

Izrada:

Pripremite vijenac. Ukoliko je vaš vijenac od šibe ili nekog drugog materijala dovoljno debeli da na njega stane svijeća, ne treba vam drugi kolut. S obzirom na to da sam imala kolut od stiropora od prošle godine na taj sam način riješila problem svog pretankog vijenca od šibe. Kolut od stiropora mi je posprejan zlatnim sprejom još od prošle godine, a njime sam posprejala i listove lušćinja i nekoliko češera. Sve ostalo sam ostavila u prirodnoj boji jer mi se to sviđa. Naravno da se može posprejati i sa srebrnim, ali i drugim bojama, ali to sve ovisi o osobnom ukusu. Taman sam imala sreće da sam vijenac od šiba napravila toliko veći da mi je kolut od stiropora stao unutar vijenca od šiba. Koru drveta sam stavila s dvije srane i na nju sam vrućim ljepilom pričvrstila cvijeće koje sam prije pripremila. Na neke sam dijelove zamotala til i napravila malu mašnu na čvoru. Može se koristiti i organza koja je također efektna.

Cvijeće sam napravila od lušćinja, odnosno kukuruznih komušina i od češera. Veliki češer sam iskoristila tako da sam uzela od njega ljuske koje su mi poslužile kao latice cvijeta, a za tučak sam koristila male češere i kuglice koje vise sa stabla za koje ne znam kako se zove, ali mogućnosti ima bezbroj. Sve sam lijepila vrućim ljepilom. Sve ostalo kako je poslagano na adventski vijenac vidi se na samom vijencu, a i stvar je osobnog odabira i stila. Nadam se da ćete dobiti poneku dobru ideju od mene i tako si olakšati izradu vjenčića. ponekad ga je lakše kupiti, ali gušt u izradi adventskog vjenčića je neprocjeniv.

Objavljeno u rubrici Božić, Stvaraonica | Tag članka: , , , , , , , , , . Označi link.