Uskrs

Uskrsne košarice za jaja

Ako još niste izradili košarice za jaja, a namjeravali ste – krajnje je vrijeme. Uskrs se bliži, nekako mi se čini svake godine sve brže. No to je samo subjektivni dojam. Ove godine sam s djecom izradila male košarice za samo jedno jaje namjeravajući ih poklanjati bakama i djedovima s pisanicama. No djeci su se toliko svidjele da su ipak odlučili da će košarice ostati nama. Svaki umjetnik ima pravo svoje umjetničko djelo pokloniti kome hoće ili pak nikome ako mu je previše priraslo srcu pa ih ne želim previše nagovarati.

Za izradu košarica bilo nam je potrebno:

Rubrika dječja stvaraonica, Stvaraonica, Uskrs | Tag , , | Comments Off on Uskrsne košarice za jaja

Uskrsne čestitke iz kućne radinosti

Tražite nešto jednostavno, a opet korisno što biste mogli raditi za Uskrs s vašim mališanima? Evo jedne jednostavne i korisne ideje. Izradite vlastite Uskrsne čestitke. Možete ih podijeliti bakama i djedovima i tako ih razveseliti prekrasnim radovima njihovih najdražih unučića, a možete ih poslati i rodbini ako još uvijek njegujete onu dobru staru naviku slanja čestitaka povodom blagdana i praznika.

Sve što vam treba je:

Rubrika dječja stvaraonica, Stvaraonica, Uskrs | Tag , | Comments Off on Uskrsne čestitke iz kućne radinosti

Dekoracija stola

Drage mame, čitateljice i čitatelji, žao mi je što ne mogu pisati ranije, ali kad klinci zaspu tek tada počinje moje vrijeme, a kao što već znate, više je ideja od vremena za izvedbu i realizaciju svih tih ideja. Danas sam bila na tečaju za oslikavanje stakla, pa ću dio podijeliti s vama. Neću vam sad opisivati sam postupak jer toga ima previše, nego ću vam pokazati konačni produkt trosatne radionice. Radionice koje polazim održavaju se u knjižari i papirnici Jež u Čakovcu i koštaju 130 kn. Održava ih gospođa Tanja i doista je nesebična u davanju znanja i svih potrbnih informacija za bilo koju tehniku. Nekome je to skupo, ali mislim da za ono što tamo dobijete i nije. Uglavnom, ukrašavale smo vazu za cvijeće i staklenku za zimnicu. No s obzirom na to da je vrijeme Uskrsa, odabrala sam za staklenku uskršnji motiv jer nisam htjela razočarati Karlu pa je naša staklenka postala vaza za cvijeće koje sam sama izradila.

Više

Rubrika Stvaraonica, Uskrs | Tag , , , , , | 1 Comment

Uskršnji zeko

U dijelu Podravine otkud potječem nije bio običaj da na Uskršnje jutro nešto dočeka djecu. Postojao je običaj zajedničkog Uskršnjeg doručka i odlaska na svetu misu no djeca su nekako uvijek ostala razočarana. Moj muž se sjeća Uskršnjeg zeke iz svojeg djetinjstva. Baka u Legradu je uvijek njegovala tu tradiciju i uvijek razveselila svoje unučiće s nekom sitnicom, iako to ponekad i nije bilo lako obzirom da u tom dijelu Hrvatske nije  baš bilo svega u izobilju.

Sve do našeg dolaska u Međimurje nisam čula za Uskršnjeg zeku no čim sam čula za tu prekrasnu tradiciju i dobila svoju djecu počeli smo i mi sakrivati slatkiše za naše mališane. Više

Rubrika Stvaraonica, Uskrs | Tag , , , , , , | Comments Off on Uskršnji zeko

Ukrašavanje pisanica

Ostalo nam je još jaja od stiropora i baš sam ih htjela ukrasiti jer sam vidjela odličnu ideju u Unikatu, pisanice sa šljokicama. Karla obožava šljokice i sve što je svjetlucavo pa sam mislila da će to biti idealno za nju. Malo sam joj naravno morala pomoći, ali su pisanice ispale odlično.

Na štapiće za ražnjiće smo nataknule stiroporna jaja. Ja sam ih cijela premazala ljepilom za salvete, a Karla je uz malu pomoć sipala na njih šljokice. Birzo se od toga umorila pa sam na obični bijeli papir, koji je bio ispod jaja kad smo posipavale, dodala još šljokica, a ona ih je kotrljala po tim šljokicama. To je bila prava zabava.

Više

Rubrika Stvaraonica, Uskrs | Tag , , , , | Comments Off on Ukrašavanje pisanica