uređenje doma

Restauracija starog namještaja

Ne znam da li bi se moje preuređenje starog ormara moglo nazvati restauracijom jer nije da sam neki stručnjak. Zapravo je ovo prvi komad namještaja koji smo muž i ja zajedno uređivali za našu šestogodišnju Ivonu. Kako smo se ove zime preselili u kuću, iznenadili smo se koliko je toga potrebno za uređenje. Oni koji su prošli isto znaju koliko novaca treba za uređenje okoliša, ali i interijera. Zato pokušavamo što više kupovati rabljene, povoljne stvari. Ovaj ormar sam pronašla na Internet portalu aukcije.hr i odmah sam ga vidjela u Ivoninoj sobi, obojanog u rozno i ukrašenog salvetnom tehnikom. Kupila sam ga za 100,00 kuna, ali bilo je potrebno mnogo truda da bi izgledao ovako kako izgleda danas.

Više

Rubrika Stvaraonica, uređenje doma | Tag , , , , , | Comments Off on Restauracija starog namještaja

Uređenje dječje sobe – slike za zid

Uređujete dječju sobu, a ne znate kakve biste slike stavili na zid? Moje iskustvo mi je pokazalo da su djeca (bar moja) najzadovoljnija slikama koje im ja izradim decoupage tehnikom. Na taj način mogu odabrati motive koji ih najviše razvesele (omiljene likove iz crtića, omiljene životinje i sl.). Sama izrada me ne košta puno, a neće mi biti žao skinuti ih sa zida kad ih prerastu jer ću im tada jednostavno napraviti nove sa motivima koji će im se tada svidjeti. Ivoni sam već prije napravila sliku s Barbie i jedva je dočekala da se preselimo u kuću pa da je stavimo na zid. Vidu sam pak obećala da ću mu napraviti sliku s Aladdinom i ovih dana sam napokon našla vremena i volje da ispunim dano obećanje.

Više

Rubrika Stvaraonica, uređenje doma | Tag , , , | Comments Off on Uređenje dječje sobe – slike za zid

Izrada adventskog vijenca

Adventski vijenac je krug ili prsten  sa četiri svijeće.  Postavlja se na stol u vrijeme došašća, kao simbol iščekivanja Božića. Svake nedjelje u došašću, pali se po jedna svijeća. Adventski vijenac čine dva temeljna simbola – krug i svijeće odnosno svijetlo. Krug ili prsten bez početka i kraja shvaća se kao simbol vječnosti i vjernosti. Prvi adventski vijenac na svijetu pojavio se 1838. u domu za siromašnu djecu “Das Rahe Haus” (“Trošna kuća”) u Hamburgu. U izvornom obliku adventski vijenac se radi od zimzelenog granja, no kako se javlja problem opadanja iglica sve se češće koriste neki drugi materijali. Tako se vijenac može izraditi od slame, suhih ljeskinih grana, žičane osnove na koju se dalje pričvršćuju ostali materijali poput mahovine, češera i slično. Meni osobno je samo najvažnije da ne bude onaj od plastike.

Više

Rubrika Božićni ukrasi, Prigodno, Stvaraonica, uređenje doma | Tag , , , | Comments Off on Izrada adventskog vijenca

Ledena pahuljica (božićni ukrasi)

Božićni ukrasi koje možete sami izraditi kod kuće najdraži su i najljepši.  Posebice ako ih izradite zajedno s vašim najmilijima. Općepoznata stvar je kako se djeca posebno vesele takvim ukrasima, pa zašto im ne omogućiti svako zadovoljstvo koje božićni blagdani donose. To bi trebala biti svrha blagdana.  Uživajte u blagdanima provedenim u krugu obitelji. Zaboravite na trenutak predbožićnu kupovinu i sva šarenila kojima nas bombardiraju police iz shoping centara. Prepustite se tradiciji izrađivanja božićnih ukrasa i tako  unesite božićni duh u vaš dom i vaša srca.

Više

Rubrika Božićni ukrasi, dječja stvaraonica, pokloni, Prigodno, Stvaraonica, uređenje doma | Tag , , , , | Comments Off on Ledena pahuljica (božićni ukrasi)

Ledeni vjenčić (božićni ukrasi)

Božić je blizu i u misli nam sve češće zalutaju božićni ukrasi. Jednostavni božićni ukrasi iz kućne radinosti najčešće su naprihvatljiviji i djeci i odraslima. Nekada se bor kitio ručno izrađenim ukrasima poput oraha umotanih u foliju ili medenjaka zavezanih na vrpcu ili jednostavnih bombona salona koji su često ostali bez slatkog sadržaja, pa su na kraju na boru ostali samo papiri u koje su bili omotani. Ponestaje li vam ideja za božićne ukrase iz kućne radinosti, isprobajte izraditi ovakve ledene vjenčiće od običnih najlonskih vrećica. Djeluje jako dekorativno s ovakvim ledenim efektom. Možete izraditi jedan veliki vijenac pa ga primjerice objesiti na vrata ili zid ili pak napravite više manjih kojima ćete ukrasiti vaše božićno drvce.

Više

Rubrika Božićni ukrasi, dječja stvaraonica, Prigodno, Stvaraonica, uređenje doma | Tag , , , , | Comments Off on Ledeni vjenčić (božićni ukrasi)