kamo ići

Odlazak u Zoo

Ako još niste poveli svoje dijete u Zoološki vrt, vrijeme je da to svakako učinite. Zoološki vrt prekrasan je upravno ljeti kad su sve životinje vani i nitko ne spava zimski san. Mi odlazimo svake godine i to nam je postala tradicija. Ove godine nas je za Ivonin rođendan počastila teta i to je bio njen rođendanski poklon Ivoni. Što se tiče mene, savršen poklon. Ivona je također bila oduševljena. Ponekad se ionako kupi bilo što kao rođendanski poklon, a hrpa barbika i ostalih čudesa samo skuplja prašinu u ionako pretrpanim dječjim sobama. Ovako smo svi bogatiji za jedno lijepo iskustvo i proveli smo jedan dan u razgledavanju zanimljivih životinja.

Više

Rubrika kamo ići, Ostalo | Tag , , , , , | Comments Off on Odlazak u Zoo

Izlet u šumu

Dugotrajnom jutarnjom rosom može se naslutiti skori dolazak jeseni. Ljeto je gotovo pa na izmaku te valja iskoristiti tople i sunčane dana najbolje što je moguće.  Izlet u prirodu idealan je za obiteljsko druženje i sjajno provedeno nedjeljno popodne. Imate li i vi u blizini nekakvu šumu usudite se zakoračiti u njene tamne i neotkrivene prostore. Naravno nemojte ići preduboko kako bi mogli naći pravi put za povratak.  U suprotnom možete si pomoći mrvicama poput Ivice i Marice. No budite mudriji pa mrvice zamijenite kamenčićima koje sigurno neće pojesti gladne životinje.

Više

Rubrika kamo ići, Ostalo | Tag , , , , , , , , | Comments Off on Izlet u šumu

U ribolovu s tatom

Svježi zrak, netaknuta priroda, cvrkut ptica, rijeka ili jezero stvari su koje prečesto zanemarujemo. Svakodnevni stres i užurbani ritam barem na jedan dan  zamijenite opuštanjem u prirodi. Imate li u kući ribiča, znate što znači odlazak u prirodu. Znaju ribolovci kako “pustiti mozak na pašu”. Štap umočen u vodu zasigurno je odličan način opuštanja. Rano jutro dok još svi spavaju, pravi ribiči pune baterije. Ako još k tome i riba zagrize njihov je dan potpun. I imaju oni pravo. Dan započet u prirodi savršen je.

Više

Rubrika kamo ići, Ostalo | Tag , , , , , , , , , | Comments Off on U ribolovu s tatom

Goričanec seoski turizam

Ove nedjelje prijepodne moj muž je predložio da posjetimo seoski turizam Goričanec. Prvo sam bila skeptična jer kad nekamo krenem u nedjelju prijepodne, onda mi se sve zakomplicira. Dio ručka moram složiti odmah (obično juhu da imam što dati djeci kad dođemo doma gladni), a onda umorna na brzinu slagati ostatak ručka. No drago mi je da me je nagovorio. Nismo bili tamo od prošle godine i djeca su se jako razveselila kad su čula da ćemo ići. Brzo su spremali lopte jer znaju da tamo ima puuuno mjesta za igru i puno zelene trave po kojoj mogu nesmetano trčati.

Kad smo stigli, ugodno smo se iznenadili. Kao i svaki put kad stignemo, na Goričancu je nešto novo. Ovog puta je to prekrasan drveni vrtuljak za djecu.

Više

Rubrika kamo ići, Ostalo | Tag , , , , , , , , , , , | Comments Off on Goričanec seoski turizam

Na sajmu

Prekjučer navečer me nazvala prijateljica Željka koja me je pitala da li želimo poći drugi dan ujutro s njima na sajam. Kako niti sama nisam nikad bila na pravom sajmu (gdje se prodaju i životinje i povrće i mnoge druge stvari) rado sam pristala. Klinci su se odmah oduševili idejom. Vjerujem da je to za njih bio pravi doživljaj. Sličnih doživljaja se još uvijek sjećam iz svog djetinjstva i uvijek se razveselim takvim lijepim uspomenama. Zato mislim da bismo trebali svojoj djeci priuštiti što više takvih iskustava. Ivona i Vid rijetko imaju priliku vidjeti u živo domaće životinje pa su najviše vremena proveli na djelu gdje se one prodaju.

Više

Rubrika kamo ići, Ostalo | Tag , , , , , , | Comments Off on Na sajmu