Marikine muke

Fejsbuk

Došav je mali Katin Danjel i furt to neka stiska po nekši ploči ka muska, to tak velko bole kak deskica za luk rezati sam je ne drveno. I veli on nekši Fejst buk i pokože mi kak tam slike od celoga razreda ima i od sih fačuki z vulice. Gledim jo bokibogme več ih more najti štere pozna nek jo saki tork na sredini Međimurja i još su f boji. A ka sam jo negda mela jeno ploču još je za gerdencom pa si Ivo naji špeka reže za snogo predi nek ide šumo rušit.

Rubrika Marikine muke | Comments Off on Fejsbuk

Dežđ

Išla sam pitat Kato ka so rekli na radijumu rom sam ne čula eli bu zutra kaj curelo. Veli Kata da dežđ garant nebode jer je ona cinklona tijam nad Baltikom a kaj ona vrogo zno de je Baltik i još veli da snega ima na Alpaj i da je to bliže pa bi i tu snega moglo biti. Rekla sam Iviju Kata se dela pametna ali ti idi sejeno frezo i čekičara nutri pospravi.

Rubrika Marikine muke | Comments Off on Dežđ

Zimske gume

I ka ve moremo da nemamo zimske gume na Ladi i rekev Ivo da z traktorom f soboto tre f Kafland iti. A či sneg podne onda bom pok jo na desnomo kotočo balanserala jer niti tote na traktoro so ne čuda bolšeše. Velim jo ka onda odma i jeno 65 kil cementa kupili kaj nam bo treba ka zakrpamo on vogel od drvarnice šteri je mali Katin Danjel s kombajnom odnesev ali veli Ivo kaj da tre malo več kil onda kupiti ak očem ka bo cement na drugomo kotočo balansa delav. Bor dvajsti kil več veli.

Rubrika Marikine muke | Comments Off on Zimske gume

Penzija

Lefko Kati. Ona po pokojnomo avstrijsko penzijo ima. Dok je najvekša gužva f dučano onda si ona dvajsti deki čajne salame kupi i onu velku mesnatu kajjaznamkakseto veli ono montradelo kaj su nekši zeleni vrogi nutri. Meni to zgledi kak da mišji dreki bili. Kak da ona se to poje. Brus. Močkaj hiti. Lefko joj kraj tuliki ojri pa vandra okoli. Zoto i se zno. Jo pa sirota Iviju žgonce kuhat čižme kefat vrogostoromo dok ga jempot ne zatučem z sekirom ili znečim.

Rubrika Marikine muke | Comments Off on Penzija

Drva

Pita Kata on den jeli smo več počeli kuriti nutri. Ka pa jo ve to brige. Znam je pok ne uspela na vreme videti kuliko drf smo dopelali. Ona si je zotom avstrijskom penzijom plina spelala ali jo režem desno roko da ga je nigdor ne nažgala. Da niti ne zna kak se nažge a unda dok bo se štela naprajti pametna unda bo se spodušila. A ona si svoja drva kre ogroje tak naloži našrek ka ji se za por dni pok se vruhne. Unda kaktiga ima čuda posla ka to nazoj složi a prafzapraf nalukuvle što na farof hodi.

Rubrika Marikine muke | Comments Off on Drva