edukativne igre

Zagonetna životinja

Ova igra pogađanja zapravo je druga verzija poznate igre “zagonetna osoba”. Djeci će sigurno biti zanimljiva, a isto tako i poučna. Prisjetiti ćete se zajedno mnogih karakteristika raznih životinja, od onih koje žive u vodi do onih sitnih o kojima često niti ne mislite. Mi ovu igru često igramo pri povratku od bake i djeda. Put od Čakovca do Koprivnice traje 45 minuta, a pošto se obično vraćamo u večernjim satima, cilj je održati klince budnima kako im ne bismo poremetili ritam spavanja. Ova igra zato je pun pogodak.

Jedan od igrača zamisli neku životinju, a drugi moraju postavljati pitanja ne bi li otkrili koju je točno životinju ovaj zamislio. Pitanja moraju postavljati na taj način da osoba koja je zamislila zagonetnu životinju može odgovoriti s da ili ne. Ako je odgovor na postavljeno pitanje ne, osoba gubi red i druga osoba ima pravo postaviti novo pitanje o zagonetnoj životinji. Nemojte se ograničiti na životinje poput psa, mačke i ostalih s kojima se svakodnevno susrećete. Slobodno zamislite i neke manje poznatije životinje poput deve, krtice ili pak lešinara. Dobru zabavu!

Rubrika edukativne igre, Igraonica | Tag , | Comments Off on Zagonetna životinja

Kaladont

Igra kaladont je igra koju igraju već generacije djece. Klincima je zabavna, a potiče ih na usmjeravanje pažnje, maštovitost, snalažljivost te bolje i lakše „baratanje“ riječima. Isto tako im pomaže u razlaganju riječi na slogove. Sama igra je jednostavna, ne trebaju vam nikakva pomagala već samo dobra volja. Igru mogu imati dva ili više igrača, a igra se na slijedeći način: Prvi igrač smisli neku riječ te je izgovori naglas. Nakon toga slijedeći igrač mora smisliti novu riječ koja započinje posljednjim slogom prethodne riječi. Igrač može reći bilo koju riječ, ali mora paziti da ona ne završava slogom –ka (primjerice deka, ruka i sl.) jer mu onda igrač  koji je slijedeći na redu za izgovaranje riječi kaže „kaladont“ i ovaj je gubitnik. Igra se, ukoliko sudjeluje više igrača, nastavlja bez onoga koji je rekao riječ koja završava na slog –ka.

Rubrika edukativne igre, Igraonica | Tag , | Comments Off on Kaladont

Riječ na riječ

Zabavna trodimenzionalna igra za cijelu obitelj.

Igra se sastoji od ploče iz dva dijela i 100 slovnih pločica od kojih najveći broj zauzimaju samoglasnici, a suglasnici su raspoređeni ovisno po zastupljenosti u hrvatskom rječniku.Cilj igre je skupiti što više bodova.

Više

Rubrika edukativne igre, Igraonica | Tag , , , , , | Comments Off on Riječ na riječ

Abeceda puzzle

Red point, Grafika – grafoprint

Ove prekrasne puzzle Grafike – grafoprinta moja djeca zaista često sama uzmu u ruke. Zabavne su kako Ivoni (5 god) tako i Vidu (3 god), a roditelji koji imaju više djece znaju da je to kod igračaka i slikovnica velika prednost. Na taj način se djeca kroz igru više povezuju, a i vi se možete u igri posvetiti svoj djeci koja sudjeluju. Kartice u ovim puzzlama su veličine 160 x 95 mm što je odlična veličina da karticama mogu lako baratati i mlađa djeca. Ilustracije su prekrasne, jasne i šarene, a ova igra je uz to i edukativna.

Više

Rubrika edukativne igre, Igraonica | Tag , , , , | Comments Off on Abeceda puzzle

Slažemo puzzle

Ove puzzle su hrvatski proizvod našeg domaćeg proizvođača Grafike-grafoprint što mi je posebno drago jer mi je već dosta bombardiranja s kineskim igračkama. U ovom slatkom malom paketiću nalaze se dvoje puzzle, jedne od 20 komada za dečke kako bi rekla moja Karla, a druge za cure od 36 komada. Naravno da to nije tako, ali djevojčice čim vide roza i plavu boju zna se da je roza za curice, a plavo za dječake. To je idealno ako imate sina i kći pa jedan slaže jedne, a drugi druge i nema svađe tko će koje.

Više

Rubrika edukativne igre, Igraonica | Tag , , , , , , , | Comments Off on Slažemo puzzle