društvene igre

Utrka – The World of Cars

Trefl (Disney/Pixar), Uvoznik za Hrvatsku: Nird.

Cilj ove zabavne društvene igre je, naravno, prvi stići na cilj. Kako je ovo igra za djecu stariju od 5 godina, pravila su ipak malo  kompliciranija nego u standardnom „Čovječe ne ljuti se.“ No ništa vas ne sprečava da ovu igru igrate i s mlađim djetetom pa jednostavno zanemarite dodatna pravila. Moj Vid ju je dobio od prijatelja Marka za treći rođendan i bio je jako ponosan. Vjerojatno ga je fascinirala činjenica da je i on već tako velik dečko da može dobiti pravu društvenu igru na poklon  i to onu za dečke – s njegovim omiljenim junacima, autićima iz crtanog filma Cars. Jedno vrijeme ju je uzimao u ruke svakih pola sata, a onda ga je pustilo. Vjerojatno se malo zasitio, ali neki dan ju je ponovno uzeo u ruke i sad je opet igramo po 2 – 3 puta na dan. Ponekad mu koncentracija traje duže, ponekad kraće, a ponekad mu u pomoć uskoči i Ivona pa završi njegovu igru.

Više

Rubrika društvene igre, Igraonica | Tag , , , , | Comments Off on Utrka – The World of Cars

Spašavanje Dalmatinaca

Pustolovna društvena igra za cijelu obitelj. Igra u kojoj igrači pomičući figurice po ploči spašavaju psiće od okrutne Cruelle. Cilj igre jer skupiti što više žetona s psićima. Igra se sastoji od ploče po kojoj su raspoređeni žetoni s nejednakim brojem psića. Svaki igrač pomiče svoju figuricu za broj dobiven na kocki. Smjer u kojem će se kretati nije unaprijed određen, već ga igrač sam bira. U igri također postoje i razne zamke i nagradna polja. Pokušajte što prije skupiti sve žetone i odvedite kući čim više psića. Dobru zabavu!

Rubrika društvene igre, Igraonica | Tag , , , | Comments Off on Spašavanje Dalmatinaca

Polarna avantura

Ovo je zanimljiva i poučna igra idealna za cijelu obitelj. Osobito u ove zimska hladne dane kad djeci treba kratiti vrijeme raznim aktivnostima. Skupljate li sličice životinjsko carstvo i imate li album, igra može započeti. U sklopu ove igre polarna avantura nalaze se ploča ta igru s karticama na kojima se nalaze pitanja. Odgovore ćete zasigurno pronaći u albumu, a usput ćete nešto i naučiti. Osim igre u paketu se nalaze i tri čokoladna jaja životinjsko carstvo u kojima ćete dobiti figurice životinja koje vam trebaju za igru.

Više

Rubrika društvene igre, Igraonica | Tag , , | Comments Off on Polarna avantura

Mau Mau (Uno)

Zabavna društvena igra tvrtke Grafika Grafoprint za cijelu obitelj. U igri može sudjelovati od 2 do 8 igrača i to već djeca od navršene 4. godine. Cilj igre je riješiti se svih karata i tako pobijediti protivnike. Karte se bacaju jedna na drugu poštujući njihovu boju ili broj, npr. ako je tražena zelena sedmica, igrač mora baciti sedmicu u bilo kojoj boji ili bilo koju kartu u zelenoj boji.

Više

Rubrika društvene igre, Igraonica | Tag , , | Comments Off on Mau Mau (Uno)

Tibor – Pronađi put do dvorca

Igra o dobroćudnom vampiru

Grafika – Grafoprint

Autor igre: Damir Čivrak

Moram priznati da je ovo jedna od najzanimljivijih društvenih igara s kojom sam se ikad susrela. Po meni je pravo osvježenje naspram standardnih igara. Tibor igrom slučaja postaje vampir. Da bi ponovno postao čovjek mora proći dalek put od svojeg sela Zarina do dvorca grofa Sibilskog u kojem znanstvenik Kosinius predano radi na čarobnom napitku za vampire. S ovom igrom pratite Tibora do dvorca i pomažete mu da bi čim prije tamo stigao.

Cilj igre je doći prije protivničkog igrača od starta do cilja nižući karte kako bi sastavili most na planu igre (ploči), te pri tome sakupiti što više glavica češnjaka.

Više

Rubrika društvene igre, Igraonica | Tag , , , | Comments Off on Tibor – Pronađi put do dvorca