edukativne

Igre stvaralice – za djecu 2 – 5 godina

Prepoznajte i potaknite prirodne talente svojega djeteta

Dr. Dorothy Einon

Profil, 2009. g., 160 str., meki uvez.

Ritam života je neupitno sve brži i brži. Koliko često dođete s posla i bezvoljno sjednete na kauč potpuno iscrpljeni nakon napornog dana? Koliko često osjećate grižnju savjesti da opet niste proveli dovoljno kvalitetnog vremena sa svojim djetetom? Odgoj djeteta može izgledati sasvim jednostavno; pa naime, svi oni na kraju odrastu. No, današnji stil života zahtjeva sasvim drugačiji stil odgoja. Nekad su djeca odrastala u prirodnom okruženju prepunim poticaja kako bi sretno odrastala u odgovorne i sretne mlade ljude. Prisjećajući se svog djetinjstva često mi dolaze slike mene i moje sestre kako sa drugom djecom trčimo po livadama, poljima i vinogradima. No, ruku na srce, velika većina današnje djece nema mogućnost biti u takvom okruženju često koliko bismo mi to željeli. A i roditelji ili bake i djedovi nekad nisu bili toliko iscrpljeni svakodnevnim obvezama pa su imali više energije (čitaj živaca) za mališane. Ova knjiga će Vam pomoći kako prepoznati i potaknuti djetetovu prirodnu nadarenost.  O količini dobrih savjeta za kvalitetno provođenje vremena sa vašom djecom u ovom knjizi uopće je teško pisati i zato bi najbolje ipak bilo da je uzmete u ruke i pročitate. To je ipak jedna od onih knjiga koje je dobro imati u vlastitoj biblioteci jer će Vam često zatrebati…

Rubrika Čitaonica, edukativne | Tag , | Comments Off on Igre stvaralice – za djecu 2 – 5 godina

Kuharica za djecu

Izvrsna knjiga za djecu koja žele naučiti kuhati

Mozaik knjiga, 2008. god., 24 str., tvrdi uvez.

Catherine Libeau

Ovo je prekrasna knjiga za sve male kuhare i kuharice. Moj Vid je već mjesecima ne ispušta iz ruku. Dobio ju je na dar od svog prijatelja Krste za rođendan što ovoj kuharici u Vidovim očima još više daje na važnosti. Lijepo je i nama odraslima dobiti od bliskih osoba nešto što te razveseli. Nije bit u novcu nego u namjeri, u činjenici da je ta osoba dobro razmislila što bi ti poklonila, a što bi te obradovalo. Bliski prijatelji će, naravno uvijek pokloniti dobar poklon jer te najbolje poznaju.

Više

Rubrika Čitaonica, edukativne | Tag , | Comments Off on Kuharica za djecu

Ispeci pa mi reci

Profil, 2011. g., 60 + 2 str naljepnica, meki uvez, cijena: 39 kn.

Učenje kroz igru uz ilustrirane pitalice, smicalice i logičke zadatke!

Koliko god vam se činilo nevjerojatnim – prvi ozbiljni koraci u matematici mogu se ostvariti na zabavan i igrolik način. Raznovrsne pitalice, smicalice i logički zadaci vašega će mališana, a katkad i vas, natjerati da istražuje svijet, uočava, uspoređuje, zaključuje tražeći rješenje i dobro promućka glavicom. Dopustite djetetu da bude radoznalo i mudro te vam hrabro i ponosno ponudi svoje rješenje. Dodatan će poticaj vašem djetetu za rješavanje zadataka biti i naljepnice koje se nalaze na kraju knjige. Zalijepite ih nakon svakog riješenog zadatka u za to predviđen prostor ili gdje god poželite. Donosimo vam prve korake u matematici, na jedan novi i  zanimljiv način!

Rubrika Čitaonica, edukativne | Tag | Comments Off on Ispeci pa mi reci

Slikopriče

Napisala: Željka Horvat-Vukelja

Ilustrirala: Sanja Pribić

Izdavač: Školska knjiga, Zagreb 1998.

Više

Rubrika Čitaonica, edukativne | Tag , , , , , , | Comments Off on Slikopriče

Otkrij zašto…ne bi želio letjeti u Apollu 13!

Napisao: Ian Graham

Ilustrirao: David Antram

Izdavač: Naklada Nika, Zagreb, 2009.

Iako smo se bili malo skeptični prema ovoj slikovnici ipak kad smo je pročitali i nije tako loša kako nam se činila na prvi pogled.

Više

Rubrika Čitaonica, edukativne | Tag , , , , | Comments Off on Otkrij zašto…ne bi želio letjeti u Apollu 13!